Με τη λέξη σοκ περιέγραψε την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, εκφράζοντας την ελπίδα να μην αποτελέσει εμπόδιο στα μεγάλα ελληνικά θέματα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο Π. Χρηστίδης σχολίασε ότι «η εκλογή του κ Τραμπ αποτέλεσε ένα σοκ κι αυτό, γιατί συστηματικά καλλιεργούσε το φόβο και το διχασμό στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Εύχομαι οι πολιτικές εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες να μην αποτελέσουν εμπόδιο για τις εξελίξεις και τα μεγάλα θέματα της χώρας μας. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη ρευστότητα και η χώρα μας είναι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή κι επομένως η λογική της Εθνικής Συνεννόησης είναι απαραίτητη, είπε.

Επίσης σχολίασε ότι «το κλίμα του λαϊκισμού το οποίο καλλιέργησαν κάποιοι και στην περίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος, αλλά και του ελληνικού δημοψηφίσματος παλαιότερα, όπως επίσης, και το κλίμα λαϊκισμού που καλλιέργησε ο κ Τραμπ είναι ένα κλίμα που οδηγεί σε αποτελέσματα, που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες».