«Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν θα επηρεαστούν από το αποτέλεσμα» δήλωσε για την εκλογή του Ντόναλντ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία που είχε με επιχειρηματίες του Οικονομικού Επιμελητηρίου των Χανίων. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη, από την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Ακρωτήρι, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής σμήναρχος Δημήτριος Φούσκας.

«Η ΝΔ είναι δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις, δίπλα στην Πολεμική μας Αεροπορία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είχε συνομιλία και με τα πληρώματα επιφυλακής. Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει εικονική πτήση μέσα σε εξομοιωτή, όπου πέταξε εικονικά από την Σούδα στα Χανιά, παίρνοντας μια πραγματική γεύση από τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι χειριστές των πολεμικών αεροσκαφών.

Ξεχωριστή στιγμή για τον πρόεδρο της ΝΔ, ήταν η επίσκεψη στην οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά.  Ο κ. Μητσοτάκης είδε από κοντά και τους χώρους του νέου αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων αλλά και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων στο οποίο ενημερώθηκε για το ερευνητικό έργο του, που έχει αποσπάσει κολακευτικά σχόλια σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η προστασία του φυσικού πλούτου της Κρήτης αποτελεί, όχι απλά υποχρέωση για τις επόμενες γενιές, αλλά αυτονόητη πολιτική ανάδειξης ενός πάρα πολύ σημαντικού συγκριτικού πλεονεκτήματος του νησιού μας. Και σε αυτήν την προσπάθεια, το ΜΑΙΧ συμβάλλει τα μέγιστα. Όπως συμβάλλει τα μέγιστα και στην παροχή εξαιρετικά ποιοτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών – τολμώ να πω – με κριτήρια παγκοσμίως ανταγωνιστικά. Παρέχοντας σε φοιτητές, σε διάφορα προγράμματα τη δυνατότητα να έρθουν, να επισκεφθούν και να σπουδάσουν σε έναν πολύ όμορφο, αλλά και ακαδημαϊκά εξαιρετικά γόνιμο χώρο. Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά και αυριανή Κυβέρνηση, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αμέσως μετά είχε συναντήσεις και με φορείς του νομού, ενώ άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, περπατώντας στην δημοτική αγορά της πόλης των Χανίων, σε μια βόλτα από την οποία δεν έλειψαν οι ρακές και τα κεράσματα.