Καρδιοχτύπησε τον  Ευάγγελο Βενιζέλο η Βάσω Παπανδρέου όταν από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε  σφοδρή επίθεση στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λέγοντας ότι δεν μπορούμε να υπογράψουμε με τη ψήφο μας την καταδίκη της χώρας . Η κ.Παπανδρεου είπε ότι η Γερμανία προετοιμάζει το έδαφος για την επίσημη χρεοκοπία της χώρας και πρόσθεσε ότι κατά την άποψή της η λύση είναι η συμφωνημένη αναδιάρθρωση του χρέους.

Και εκεί που όλοι περίμεναν ότι η κ .Παπανδρέου μετά από αυτά θα έλεγε όχι στο μεσοπρόθεσμο η ίδια κατέληξε λέγοντας ότι δεν είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη του «όχι» που θα σημάνει κατάρρευση της πολιτικής και της κοινωνίας και δήλωσε ότι ψηφίζει ναι με τη χαρακτηριστική φράση «ψηφίζω το Μεσοπρόθεσμο με το μαχαίρι στο κρόταφο όχι με το πιστόλι»

Μετά το «ναι»της  κ.Παπανδρεου το λόγο πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος δήλωσε ότι η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ανεξαρτήτως αιτιολογίας και προβληματισμού είναι γενναία πράξη .

Την πρόθεσή του να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ.

Όπως φαίνεται η αυριανή ψηφοφορία θα κυλήσει ομαλά για την κυβέρνηση.