Για υποκρισία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, παρατηρώντας πως «αντί η ανησυχία των βουλευτών της να μετατραπεί σε θετική ψήφο για να βοηθηθεί η χώρα, μετατρέπεται σε ερώτησή τους προς εμάς εάν θα ψηφίσουμε το Μνημόνιο. Αυτό δεν είναι πράξη ευθύνης».
Ο κος Λοβέρδος εκτίμησε πως «η εφαρμογή των αποφάσεων της πλειοψηφίας, είναι ο μόνος δρόμος, για να έχει η χώρα ό,τι περνά από το χέρι της. Γιατί με τα όσα επίπονα κάνουμε σήμερα, αποκτούμε ένα χρονικό περιθώριο για ένα τριετές καταφύγιο, ώστε η χώρα να αλλάξει τον εαυτό της. Και το «άλλαξέ τα όλα», δεν σημαίνει λόγος κατά της διαφοράς και πολιτική δημαγωγία διανομής χρημάτων που δεν υπάρχουν, αλλά μείωση του κράτους για την μετατροπή του σε ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την κοινωνία».

Τέλος, ο κος Λοβέρδος κατέθεσε πίνακα δαπανών του υπουργείου του για την πενταετία 2011-2015, απ’ όπου προκύπτει «επιστροφή 2,5 δισ. στον Έλληνα πολίτη: 2,5 δισ. που δεν τα καταναλώνει η υγεία, αλλά η κακοδιοίκηση, η σπατάλη και η διαφθορά».