«Έλεγα ότι θα βγει ο Τραμπ, γιατί οι μετρήσεις που έκαναν άφηναν απ' έξω όσους δεν είχαν ψηφίσει την τελευταία φορά», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και πρόσθεσε πως η ψήφος στον Ντόναλντ Τραμπ ήταν αντισυστημική.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκτίμησε πως «τοΔΝΤ δεν θα επηρεαστεί από την πολιτική του Τραμπ» και τόνισε ότι:

Ο Τραμπ μπορεί να φανεί πιο δίκαιος και πιο ισορροπιστής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Όσον αφορά την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην Αθήνα είπε: «Ας μην προτρέχουμε να υποβαθμίσουμε τη σημασία της επίσκεψης».

Για τη θητεία του στο υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε πως τη δουλειά του την έκανε και σημείωσε πως παρέδωσε στον νέο υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη, οκτώ νομοσχέδια. «Πιστεύω ότι θα συνεχίσει την πολιτική μου, γιατί δεν είναι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε και συνέχισε:

Πλέον είμαι σε ένα παραγωγικό υπουργείο, όπου η αναμέτρηση θα είναι δύσκολη. Είναι μεγάλη πρόκληση, γιατί όλοι οι οικονομικοί αναλυτές λένε ότι μπαίνουμε σε μια περίοδο γαλάζιας ανάπτυξης. Η πολιτική για τη νησιωτικότητα είναι ελλειμματική. 

«Από την κυβέρνηση έφυγαν στελέχη και από το ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι είμαστε υπό αίρεση και προθεσμία», είπε σχολιάζοντας τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι μόνιμη προσπάθειά του είναι «να συγκροτηθεί μια ευρύτερη σοσιαλιστική αριστερή δημοκρατική συμπαράταξη. Αυτά τα ζητήματα είναι ανοιχτά».