Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, η συγκρότηση του ΕΣΡ και τα καθημερινά πρόβληματα που βιώνει ο ελληνικός λαός, ήταν τα ζητήματα που απασχόλησαν  το Άτυπο Συντονιστικό Όργανο Κοινοβουλευτικού Έργου της Νέας Δημοκρατίας. Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ, συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα. 

1.Η εκλογή του κ. Ντόναλντ Τράμπ στην Προεδρία των Η.Π.Α. είναι, αναμφισβήτητα, ένα πολύ σημαντικό διεθνές γεγονός και η επιλογή του αμερικανικού λαού είναι, ασφαλώς, απόλυτα σεβαστή. Η Νέα Δημοκρατία προσδοκά στη συνέχιση και ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας της Ελλάδας με τις Η.Π.Α. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει, ήδη, αποστείλει συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο Πρόεδρο των Η.Π.Α.

2.Η Νέα Δημοκρατία τάσσεται σταθερά υπέρ της συγκρότησης του Ε.Σ.Ρ. Απαιτείται γι’ αυτό όλα τα μέλη του να ανταποκρίνονται στην ανάγκη για αντικειμενική, αμερόληπτη, ανεξάρτητη λειτουργία, χωρίς κανενός είδους κομματικά «καπελώματα» και πλειοψηφίες. Η Κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει την εμμονή της σε 4 κανάλια και να επιτρέψει να λειτουργήσει ελεύθερα η αγορά με όσα κανάλια επιτρέπει το ψηφιακό φάσμα.Επίσης, να αφήσει στο χθες το διαγωνισμό που έχει ήδη ακυρωθεί. Να καθιερωθεί ένα στάνταρ τίμημα για όλα τα κανάλια που λειτουργούν και θα αποκτήσουν άδεια.

3.Η Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση στα μεγάλα προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός και η συνεχιζόμενη ανικανότητα της Κυβέρνησης να αποκτήσει και να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η Κυβέρνηση που σέρνεται και εγκαταλείπει συνεχώς κάθε θέση που διατυπώνει, οφείλει να κλείσει αμέσως την δεύτερη αξιολόγηση, γιατί οι καθυστερήσεις επιβαρύνουν διαρκώς τους πολίτες.

Μια αποτελεσματική, μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση θα είχε, ήδη, πετύχει το στόχο της ποσοτικής χαλάρωσης. Παρ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία κάνει τα πάντα για να συμβάλλει σε αυτόν τον στόχο, παρά τις τραγικές ολιγωρίες της Κυβέρνησης.

Στη συνεδρίαση διαπιστώθηκε, επίσης, το θετικό κλίμα για τις προτάσεις της παράταξης, όπως φάνηκε και στην πρόσφατη περιοδεία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κρήτη. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανταπόκριση σε αυτήν και των πολιτών που στις προηγούμενες εκλογές είχαν υποστηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ.