Την εκτίμηση ότι η εκλογή Τράμπ συνιστά μία εκλογή ταυτότητας, δηλαδή μία εκλογή, η οποία στην πραγματικότητα συνιστά αναζήτηση ταυτότητας για τη βαθιά Αμερική, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος,,μιλώντας στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM. Πρόσθεσε, δε, ότι πρόκειται για την αναζήτηση ταυτότητας για τη μικρομεσαία τάξη, όχι στην πρόσοψη της Αμερικής, στην Ανατολική ή Δυτική Ακτή, δηλαδή στη Νέα Υόρκη, τη Νέα Αγγλία ή την Καλιφόρνια, αλλά εκεί όπου υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα στην παραγωγική δομή και την οικονομία της Αμερικής.

Ο Β.Βενιζέλος εξέφρασε ερωτηματικά σχετικά με το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με τέτοια ισχύ οικονομική, να καταλάβει και να εκφράσει τον πιεζόμενο, μικρομεσαίο, Αμερικανό λευκό, που θέλει να εκφράσει και έναν φόβο που φτάνει τα όρια της ξενοφοβίας, που πιστεύει στην οπλοκατοχή, που πιστεύει στην αναβίωση μίας προσδοκίας και ενός ονείρου, αλλά στα δικά του μικρά επίπεδα.

«Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη. Η πρώτη του ενέργεια, αφής στιγμής ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, στην ομιλία αποδοχής, αυτό το acceptance speech που έκανε, ήταν πολύ συμβατικό, ενωτικό, προσεκτικό. Έστειλε ένα μήνυμα ότι «εντάξει, πρέπει να κάνετε μία τομή ανάμεσα στον Τραμπ υποψήφιο και τον Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ότι έχει συνείδηση ότι τώρα εκφράζει θεσμικά τη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου. Και βεβαίως εκφράζει θεσμικά το σύνολο του αμερικανικού έθνους».  Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία πως μπορεί η Ευρώπη να βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα που την αφορούν, δηλαδή με το βάρος που σηκώνει για τη δική της άμυνα και ασφάλεια.