Σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης με αφορμή τη συγκρότηση του ΕΣΡ και τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

«Η επίτευξη συναίνεσης στη Διάσκεψη των Προέδρων είναι μια εξαιρετικά θετική στιγμή η οποία καθυστέρησε πάνω από 10 μήνες ή μάλλον πάνω από δέκα χρόνια.  Η χώρα αποκτά μετά από πολλά χρόνια ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός και συνέχισε:

Ο δρόμος πλέον για το διαγωνισμό και την αδειοδότηση είναι ανοιχτός. Κανείς πλέον δεν υποστηρίζει ότι δε πρέπει να γίνει αδειοδότηση. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα για την πανελλαδική εμβέλεια.  Κανείς δεν υποστηρίζει οτι πρέπει να συνεχιστεί η 27χρονη ανομία και ασυδοσία. ​ Υπάρχει πλέον, και πολιτική βούληση, και ΕΣΡ, και νομοθετικό πλαίσιο και η κατάλληλη εμπειρία.​

Δηλώνουμε ευθαρσώς ότι, όλες οι δυνατότητες που αναπτύξαμε κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού της 30/8/2016 είναι στη διάθεση του νέου ΕΣΡ.

«Και το  ανθρώπινο δυναμικό, και η τεχνολογική υποδομή και το λογισμικό, δύνανται να αξιοποιηθούν όπως και όποτε, ελπίζουμε συντομότατα, το νέο ΕΣΡ επιλέξει. Καλή επιτυχία σε όλους» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία συναίνεσε στο ΕΣΡ «μετά τη γενική κατακραυγή – η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης», εκτιμώντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση «αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στην νομιμότητα».

«Το νέο ΕΣΡ αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον: Να διεξάγει και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες εφαρμόζοντας το νόμο 4337/2015» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε:

Η στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων σε αυτό το δύσκολο έργο είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα αξίζει επιτέλους να βγει από τη σκοτεινή περίοδο της κυριαρχίας των διαπλεκόμενων συμφερόντων και να περάσει στην εποχή της διαφάνειας και της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας. 

ΝΔ: Αποτρέψαμε το μιντιακό πραξικόπημα

Απαντώντας επί της ουσίας στη δήλωση του Νίκου Παππά, αλλά και σχολιάζοντας την συγκρότηση του ΕΣΡ, πηγές της Νέας Δημοκρατίας σημείωναν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση απέτρεψε ένα μιντιακό πραξικόπημα.

«Απετράπη το “μαύρο” στην ενημέρωση που αποπειράθηκε ο κ. Παππάς που θα έστελνε στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους και θα προκαλούσε ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο» τόνιζαν από τη ΝΔ και προσθέτουν:

Τον κ. Παππά που προχώρησε σε έναν αυθαίρετο περιορισμό των τηλεοπτικών καναλιών με μια μελέτη -  παρωδία και ένα διαγωνισμό - φιάσκο, που αποκάλυψε τα σχέδια διαπλοκής της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση υπέστη μεγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση.

«Με τη σημερινή συμφωνία για συγκρότηση του ΕΣΡ, διασφαλίσαμε ότι κανένα κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει. Καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί.  Με την υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας βάλαμε τέλος στο καθεστώς ανομίας που προκάλεσε ο κ. Παππάς» σημειώνουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν:

Πετύχαμε ότι θα υπάρξει ένα πραγματικά αντικειμενικό, αμερόληπτο και ισχυρό ΕΣΡ που θα επιτελέσει με ευθύνη το ρόλο του και θα υπηρετήσει στο ακέραιο το δικαίωμα των πολιτών για αντικειμενική ενημέρωση.

«Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι δεν κάνει εκπτώσεις και δεν παίζει παιχνίδια με το Σύνταγμα και τις επιταγές του» ανέφεραν ακόμα από την αξιωματική αντιπολίτευση.