Μήνυμα υπέρ της άμεσης σύστασης και λειτουργίας του Εθνικού Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να ξεκινήσει τη περίφημη διαγωνιστική διαδικασία, εξέπνευσε από τη Βουλή, ο Νίκος Βόυτσης.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο πρόεδρος της Βουλής, χαρακτήρισε σημαντική τη μεγάλη πλειοψηφία που επετεύχθη στη Διάσκεψη των Προέδρων, τονίζοντας πως θα πρέπει να προχωρήσει περεταίρω η διαδικασία και να γίνει ο διαγωνισμός όχι μόνο για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας αλλά και τα περιφερειακά. 

«Μπαίνουμε στη ψηφιακή εποχή όπου οι δημόσιες συχνότητες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με έλεγχο και διαφάνεια», είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: «μπορούμε να πάμε πολύ καλά και γρήγορα στην όλη διαδικασία».

Ακόμα, σημείωσε πως τα επόμενα βήματα είναι και επίσημα η συγκρότησή του αλλά και η έκδοση του απαραίτητου ΦΕΚ. Ξεκαθάρισε δε πως θα υπάρξει «προικοδότηση» της Ανεξάρτητης Αρχής με υλικοτεχνική βοήθεια, ενώ όπως είπε θα δοθούν και τα πρακτικά από τις συζητήσεις και τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί ως σήμερα.