current views are: 7

11 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση05:11

Συμφωνία για το ΕΣΡ: Οι ελιγμοί, η «Ιφιγένεια» και το… ταμείο από τη σύγκρουση

Habemus όχι Πάπα, αλλά ΕΣΡ, αφού επιτέλους τα δύο μεγάλα κόμματα συμφώνησαν στη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Δημοσίευση 05:11’

Habemus όχι Πάπα, αλλά ΕΣΡ, αφού επιτέλους τα δύο μεγάλα κόμματα συμφώνησαν στη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Habemus όχι Πάπα, αλλά ΕΣΡ, αφού επιτέλους τα δύο μεγάλα κόμματα συμφώνησαν στη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Αρχής. Καθώς, όμως, τα θαύματα στη χώρα μας δεν διαρκούν περισσότερο από λίγες ώρες, κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία ξεκίνησαν μάχη χαρακωμάτων για το ποιο κόμμα βρήκε κερδισμένο από τη σύγκρουση και ποιο ηττημένο.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο Μέγαρο Μαξίμου αλλιώς τα είχαν σχεδιάσει, αλλιώς τα περίμεναν και αλλιώς τους ήρθαν. Από τη νύχτα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας άλλη διέξοδος δεν υπήρχε για την κυβέρνηση. Γι’ αυτό και αμέσως, είναι αλήθεια, ξεκίνησε η υλοποίηση του «Σχεδίου Β».

Ο Νίκος Βούτσης επέμενε στο δρόμο της συνεννόησης με την αξιωματική αντιπολίτευση -γι’ αυτό και οι έξι συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων– και ήταν χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι «γαλάζιοι» βουλευτές αναγνώρισαν χθες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προέδρου της Βουλής.

Η συμφωνία όμως απαιτούσε και μιαν… Ιφιγένεια: τον αριθμό «4». Και η παρτίδα τελικώς διασώθηκε χάρη στον ελιγμό του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά που έδειξε να συζητά τον επίμαχο αριθμό. Από εκεί και πέρα, η συμφωνία ήταν θέμα χρόνου…

Αδιαμφισβήτητα τα πλήγματα που υπέστη η πλειοψηφία από την ιστορία αυτή (ακύρωση του διαγωνισμού και του τιμήματος, υποχώρηση στον αριθμό των αδειών), όμως η κυβερνητική πλευρά έχει περάσει από χθες το βράδυ στην αντεπίθεση επισημαίνοντας τα …τραύματα της ΝΔ: Επί παραδείγματι, όπως υποστηρίζουν, η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στα 27 χρόνια ανομίας ευαισθητοποίησε τους πολίτες που το έκαναν και δικό τους αίτημα (πράγμα που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις), …στριμώχνοντας έτσι τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

Επιπλέον: και διαγωνισμός και τίμημα και αδειοδότηση είναι πλέον τα εκ των ων ουκ άνευ του νέου τοπίου, με την αντιπολίτευση να έχει ήδη αποδεχθεί ότι ο αριθμός των αδειών δεν μπορεί να είναι χωρίς όρια, σύμφωνα με τη… ματιά της κυβέρνησης. Και όλα αυτά ενώ ο νόμος Παππά -αυτός  που ήταν …κόκκινο πανί για την οδό Πειραιώς- θα παραμείνει σε ισχύ.
 

 


σχετικα αρθρα