Μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες και κυρίως στο κόμμα της έστειλε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σήμερα στον Real fm, με αφορμή τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Πρώτος απ’ όλους ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος είχε εκφράσει τη διαφωνία του για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τη ψήφιση της τροπολογίας.

Στην επισήμανση ότι πολλοί λένε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος «παίζει τον δικό του σκοπό», η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την προσωπική του άποψη στο θέμα της ψήφισης της τροπολογίας πριν από λίγες μέρες. Όταν εγώ δίνω τη μάχη της πολυφωνίας, δεν μπορώ να μην το επιτρέπω στο εσωτερικό του κόμματός μου. Όμως, στον δημόσιο λόγο όλοι είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις που παίρνονται δημοκρατικά».

Η Φ. Γεννηματά πρόσθεσε ακόμη: «Κανένας δεν μπορεί να βάζει το εγώ μπροστά από το εμείς. Είμαστε σε μία πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο η δημοκρατική παράταξη και οι δημοσκοπήσεις και η σχέση με τον κόσμο, με τη βάση, δείχνουν ότι βελτιωνόμαστε, ξανασυναντιόμαστε με τον κόσμο που θέλουμε να εκφράσουμε και κανένας δεν μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτή την πορεία ανάκαμψης της δημοκρατικής παράταξης, η οποία συνδέεται άμεσα με την ανάκαμψη της χώρας».

Παράλληλα ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν συναντήσεις και διαδικασίες των κομματικών οργάνων.

 

«Θα πρέπει όλοι να μαζέψουν τις αδέσποτες προσωπικές τους φιλοδοξίες», διεμήνυσε σε άλλο σημείο και τόνισε:  «Άνθρωποι που στηρίχτηκαν και τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, εφόσον αποδέχονται αυτό το συγκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει, θα πρέπει να δουλέψουν, να συμπορευτούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και συλλογικά να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Συμπαράταξη».

«Άνθρωποι που δήλωσαν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ή προτίθενται να το κάνουν στις επόμενες, δεν μπορεί να κόπτονται για την κεντροαριστερά», πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά.