Το γάντι προς το Μέγαρο Μαξίμου, πετά ο σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, καλώντας τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν αύριο το πρωί εκλογές για να δουν τη γνώμη του ελληνικού λαού, αν νομίζουν πως η πραγματικότητα σήμερα στην κοινωνία, είναι άλλη από αυτή που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Με αφορμή τις κυβερνητικές διαρροές πως οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δεν είναι αξιόπιστες με αφορμή την εκλογή Trump στην προεδρεία των ΗΠΑ, ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως «αν κάποιος στην Ελλάδα χρειάζεται να κάνει δημοσκοπήσεις και να τις μελετήσει και πολύ, για να καταλάβει ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει να φύγει το ταχύτερο δυνατό αυτή η κυβέρνηση, μάλλον πρέπει να πάει να ζήσει κάπου αλλού».

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με τις αιτιάσεις του Μεγάρου Μαξίμου γύρω από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη διευκρίνισε πως παρά το γεγονός ότι ο Donald Trump εξασφάλισε τις περισσότερες έδρες, τις περισσότερες ψήφους πήρε η Hillary Clinton. «Την τελευταία εβδομάδα οι περισσότερες από αυτές τις δημοσκοπήσεις έδειχναν προβάδισμα στη πρόθεση ψήφου σε παναμερικανικό επίπεδο της Clinton 2-3 μονάδες και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ότι η Clinton ήταν μπροστά με κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους. Οι υποψήφιοι ήταν 2 επομένως το στατιστικό του  «συν», «πλην» 2,5% είναι απολύτως καλυμμένο και μιλάμε για μια αναμέτρηση στην οποία υπήρξαν  και 20% αναποφάσιστοι. Άρα ως και προς αυτό οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν πέσει έξω» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ξέρετε τι έχει πέσει έξω σε αυτόν τον τόπο; Η λογική», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωρικάκος που εξέφρασε την ανησυχία του ότι η κυβέρνηση «προετοιμάζεται για παρεμβάσεις παρόμοιες με αυτές που είχε προγραμματίσει να κάνει στα ΜΜΕ και τις οποίες υποχρεώθηκε να πάρει πίσω ύστερα από 14 μήνες αντιπαράθεσης για να υπάρξει επιτέλους η  λογική η συναίνεση και ο συμβιβασμός με τη χθεσινή απόφαση της συγκρότησης του ΕΣΡ». «Ας μην σκέφτονται λοιπόν να κάνουν τις ίδιες ανοησίες και στον χώρο των δημοσκοπήσεων ας αφήσουν την αγορά να λειτουργήσει και ας αφήσουν την λογική να υπάρξει σε αυτόν τον τόπο» ήταν το μήνυμα που έστειλε προς το Μέγαρο Μαξίμου ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ .