Με αιχμηρό τρόπο απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, ως προς το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Η ΝΔ, δεν ήθελε να αλλάξει τίποτα στο τηλεοπτικό τοπίο, και θεωρούσε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν χρειάζονταν άδεια και μπορούν να είναι απεριόριστοι στον αριθμό. Τώρα, αποδέχθηκε την διενέργεια διαγωνισμού, ο οποίος θα γίνει με βάση τον νόμο 4339/2015» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Κατανοητή η αντίδραση της ΝΔ, του κόμματος που επί 27 χρόνια συντηρούσε και συντηρείτο από την ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο. Από χθες, όμως, η αεροπειρατεία άρχισε να γίνεται παρελθόν. Είναι πια καιρός να το πάρουν απόφαση.

Προηγήθηκε η ανακοίνωση του κ. Κουμουτσάκου ο οποίος εξαπέλυε πυρά κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως παρουσιάζει τις ήττες της σαν νίκες. «Αφού ακυρώθηκαν ως αντισυνταγματικές, βασικές πρόνοιες του νόμου Παππά, αφού κατέπεσε ο διαγωνισμός - παρωδία που έστησαν, αφού ματαιώθηκε η απόπειρά τους να ρίξουν μαύρο στα κανάλια και αφού αποδέχτηκαν τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, έφτασαν στο σημείο να μιλούν για νίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Όμως, ένα είναι βέβαιο: Ο νόμος Παππά είναι παρελθόν. Επικράτησε η συνταγματική τάξη. Συγκροτήθηκε, όπως προτείναμε, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κύρους.