Ένα νέο στοιχείο πρόκειται να εισάγει στη στρατηγική και τη ρητορική του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τον όρο «ελπίδα», ο οποίος έρχεται ως συνέχεια του στοιχείου της «αλήθειας» που χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ στις ομιλίες του. «Η αλήθεια φέρνει την ελπίδα» εξηγούσε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος μέσα από αυτή τη στρατηγική θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τη σχέση εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητη με τους πολίτες.

Στόχος είναι, να περάσει η εικόνα στην κοινωνία, ότι η ΝΔ μετατρέπεται από κόμμα σε παράταξη, «ένα ευρύ μέτωπο εθνικής ανασυγκρότησης», όπως σημειώνουν από το επιτελείο του, που θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικού ρεύματος υπέρ της. Αυτό το ρεύμα άλλωστε θα δώσει, όχι μόνο τη νίκη στις εκλογές, αλλά και μια ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα, που θα μπορέσει να πάρει πρωτοβουλίες και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Ήδη με τις ομιλίες του, όπως αυτή την περασμένη εβδομάδα στην Κρήτη, ο κ. Μητσοτάκης διαμορφώνει ένα νέο, ειδικό ακροατήριο που ξεφεύγει από το κομματικό πλαίσιο. «Είδαμε νέα πρόσωπα, ανθρώπους που ήρθαν να ακούσουν και να μιλήσουν, όχι απλώς να χειροκροτήσουν», έλεγαν στο newpost.gr, στενοί συνεργάτες του, με τον ίδιο να έχει απευθυνθεί μιλώντας σε ανοικτή εκδήλωση στις Βρύσες Χανιών, προσωπικά στους απογοητευμένους, πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βλέπω όμως και πολλούς νέους φίλους, ανθρώπους που δεν θα φαντάζονταν ποτέ ότι θα έρχονταν σε μια συγκέντρωση της ΝΔ. Ξέρω ότι κάνετε μια μεγάλη υπέρβαση. Σας καλωσορίζω και σας ζητώ να με εμπιστευθείτε προσωπικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θέλω, σήμερα, να απευθυνθώ ξεχωριστά στους συμπατριώτες μας που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, γιατί πίστεψαν τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Πολλοί από αυτούς, κουρασμένοι από την κρίση και τα υπαρκτά προβλήματα φαντάζονταν ότι τα πράγματα, δεν μπορούσαν να γίνουν χειρότερα. Είδατε ότι μπορούν να γίνουν χειρότερα, αλλά σας ζητώ να μην μένετε στην απογοήτευση και στην αγανάκτησή σας. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Ένα ακόμη μήνυμα που θα στέλνει από δω και πέρα ο πρόεδρος της ΝΔ και θα αφορά τα στελέχη του, συνοψίζεται στη φράση: «εγρήγορση και μηδενική αλαζονεία». Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η Ν.Δ. ως πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα πρέπει να εκπέμπει σοβαρότητα, να διακρίνεται από μέτρο στη συμπεριφορά της και να μην εκπέμπει την παραμικρή αλαζονεία. Θεωρεί μάλιστα το τελευταίο στοιχείο απολύτως καθοριστικό καθώς η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα χαρακτηρίζεται αλαζονεία και αυταρχισμό που παραπέμπει σε σύστημα υπό κατάρρευση.

Άλλωστε και οι άνθρωποι του στενού επιτελείου του αν και μελετούν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων για να εξάγουν πολιτικά συμπεράσματα, σημειώνουν πως η μάχη στο τέλος θα κριθεί στην κάλπη. Χαρακτηριστική είναι και η χθεσινή παρέμβαση του σύμβουλου Στρατηγικής και Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος με αφορμή τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου, με τις οποίες αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις έπειτα από την εκλογή Trump, καλεί τα κυβερνητικά στελέχη να κάνουν ακόμη και αύριο το εκλογές για να δουν τη γνώμη του ελληνικού λαού, αν νομίζουν πως η πραγματικότητα σήμερα στην κοινωνία, είναι άλλη από αυτή που καταγράφεται στις μετρήσεις.