Βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες - μήνες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δικαιωθούν για την πολιτική τους, εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος, μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του συγκυβερνώντος κόμματος.

Από το βήμα του 3ου Συνεδρίου των ΑΝΕΛ, διαβεβαίωσε ότι η χώρα εισέρχεται στον δρόμο εξόδου από τα μνημόνια, τους δανειστές, τις υποδείξεις, τη φτώχεια, την ανεργία και το χρέος. «Ήρθε η ώρα να δικαιωθούμε» έσπευσε να προσθέσει.

Όσον αφορά τις εργασίες του Συνεδρίου, τις χαρακτήρισε ως τις πλέον παραγωγικές και απηύθυνε έκκληση για άνοιγμα του κόμματος στους νέους ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμμένος κατέστησε αναγκαίο τον τερματισμό της εσωστρέφειας και εξήγησε ότι κανένας υπουργός, βουλευτής ή στέλεχος δεν θα πραγματοποιεί επισκέψεις, δίχως την πρότερη συνεννόηση με τις αρμόδιες Επιτροπές του κόμματος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τους συνέδρους να εγκρίνουν την τοποθέτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, ενώ όρισε ως υπεύθυνο σύνδεσμο μεταξύ κυβέρνησης, Κοινοβουλευτικής Ομάδας και γραμματειών, τον βουλευτή, Δημήτρη Καμμένο. Για τη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος πρότεινε τον Θύμιο Δρόσο.