ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο στόχαστρο Μητσοτάκη οι αναποφάσιστοι του ΣΥΡΙΖΑ

του Τάσου Τσιφόρου - Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου 2016, 07:50 / Ανανεώθηκε 14 Νοεμβρίου 2016, 09:59
Στο στόχαστρο Μητσοτάκη οι αναποφάσιστοι του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Στο ολοένα και αυξανόμενο τμήμα ψηφοφόρων, οι οποίοι αν και στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δύο εκλογές αποστασιοποιούνται τώρα από το κόμμα του κ. Τσίπρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στο ολοένα και αυξανόμενο τμήμα ψηφοφόρων, οι οποίοι αν και στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες δύο εκλογές αποστασιοποιούνται τώρα από το κόμμα του κ. Τσίπρα, ρίχνει το βάρος της πολιτικής του παρέμβασης ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., παρά το ευρύ δημοσκοπικό προβάδισμα, έχει ήδη ξεκινήσει και θα εντείνει το προσεχές διάστημα τα ανοίγματα προς αυτό το κοινό, στη βάση της εκτίμησης ότι πρόκειται για πολίτες που αναζητούν πρακτικές λύσεις στα προβλήματά τους και δεν αντιμετωπίζουν τις πολιτικές δυνάμεις πίσω από κομματικά γυαλιά.

Την ίδια στιγμή, η προσέγγιση της Ν.Δ. έχει και συγκεκριμένους στόχους:

  • να διευρύνει περαιτέρω το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • να αφαιρέσει από το κυβερνών κόμμα τα όποια περιθώρια ανάκαμψης, αφού οι δεξαμενές δυνάμει ψηφοφόρων θα περιοριστούν σημαντικά
  • και, κυρίως, να διαμορφώσει προϋποθέσεις μίας ισχυρής κυβερνητικής εντολής προς τη Ν.Δ. που θα δώσει στην επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη τη δυνατότητα εφαρμογής της πολιτικής της.

Ενδεικτική της τακτικής του Προέδρου της Ν.Δ. είναι όσα ανέφερε, την περασμένη Τρίτη από την Κρήτη: «Θέλω να απευθυνθώ ξεχωριστά στους συμπατριώτες μας που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Σας ζητώ να μη μένετε στην απογοήτευση και στην αγανάκτησή σας. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας... Δεν έχει καμιά σημασία τι ψηφίζατε τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτήν την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις».

Επιτελείς της Ν.Δ. ανέφεραν ότι το πιο σημαντικό στοιχείο της περιοδείας Μητσοτάκη ήταν οι επαφές με στελέχη και ψηφοφόρους που παραδοσιακά δεν κινούνταν στο χώρο της Ν.Δ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Είδαμε νέα πρόσωπα, ανθρώπους που ήρθαν να ακούσουν και να μιλήσουν, όχι απλώς να χειροκροτήσουν» και θεωρούν ότι αυτό είναι ένδειξη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει να διαμορφώνει ένα νέο, ειδικό ακροατήριο.

«Βλέπω πολλούς νέους φίλους, ανθρώπους που δεν θα φαντάζονταν ποτέ ότι θα έρχονταν σε μια συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρω ότι κάνετε μια μεγάλη υπέρβαση. Σας καλωσορίζω και σας ζητώ να με εμπιστευθείτε προσωπικά. Να ξεχάσετε τους διχασμούς του παρελθόντος. Και να γνωρίζετε ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει, ανανεώνεται, ανοίγεται σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Μετατρέπεται σε μεγάλη παράταξη, σε ένα ευρύ μέτωπο εθνικής ανασυγκρότησης, δημοκρατικής κανονικότητας, προόδου», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.