«Καλοδεχούμενος ο Ομπάμα, ως παραδοσιακός φιλοαμερικάνος χαίρομαι που έρχεται στην Ελλάδα», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή  «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «δεν πρέπει να έχουμε υπερβολικές προσδοκίες, ούτε αν έβγαινε η Χίλαρι θα έπρεπε να έχουμε, πόσω μάλλον τώρα που βγήκε ο Τραμπ» και πρόσθεσε:

Οι πολιτικές στις ΗΠΑ έχουν συνέχεια, αλλά ο Τραμπ δεν είναι του χεριού του Ομπάμα. Παγκοσμίως δημοφιλής ο Ομπάμα, πολύ θετικό το να πει καλά πράγματα για την Ελλάδα.

Όσον αφορά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η εξωτερική πολιτική του Τραμπ. Αν βελτιώσει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, όπως είπε προεκλογικά, θα έχει αξία και για τον πόλεμο στη Συρία και θα είναι καλό και για την Ελλάδα. Περιμένω έναν Τραμπ πολύ διαφορετικό από αυτόν που είδαμε προεκλογικά, αυτό φάνηκε ήδη από τις πρώτες δηλώσεις του.

 Σε άλλο σημείο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως «η κυβέρνηση προσπαθεί να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να κάνει δοκιμαστική έξοδο στις αγορές το 2017» και συνέχισε:

Για την Ελλάδα καλό θα είναι να μπει στην ποσοτική χαλάρωση, να πετύχει έξοδο στις αγορές και να πάρει όσο γίνεται καλύτερη ρύθμιση χρέους. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι στο τιμόνι του Μαξίμου, μας ενδιαφέρει η Ελλάδα. Για ό,τι καλό συμβαίνει για την Ελλάδα, θα πανηγυρίζουμε.

«Ζητάμε εκλογές γιατί όσο μένει ο Τσίπρας στην εξουσία μεγαλώνει η ζημία για τη χώρα. Να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να μπορέσουμε να ανατάξουμε όσο πιο γρήγορα τη χώρα», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «η βασική διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν θέλουμε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις επειδή τις ζητάει η τρόικα, αλλά θέλουμε να κάνουμε φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις γιατί πιστεύουμε ότι τις χρειάζεται η Ελλάδα».

Για τα εργασιακά, είπε ότι είναι υπέρ των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων και κατέληξε:

Για τα εργασιακά, όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, πρέπει να περιμένει την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.