current views are: 9

14 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση15:14

Αντιδράσεις και διαδηλώσεις για την επίσκεψη Ομπάμα και τα μέτρα της Αστυνομίας

Με συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας θα «υποδεχτούν» τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς. ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μια κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ.

Δημοσίευση 15:14’

Με συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας θα «υποδεχτούν» τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς. ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μια κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ.

Με συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας θα «υποδεχτούν» τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ και άλλοι φορείς. Κοινό σύνθημα είναι πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος, στην Ελλάδα, ενώ, όπως τονίζουν όσοι αντιδρούν, η επίσκεψη γίνεται κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για τους χώρους των διαδηλώσεων. Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει πως “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με μια κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τότε ως αντιπολίτευση”. Όπως αναφέρει “ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα πρέπει να καταδικάσουν και να απαντήσουν στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την πολιτική που τον υπαγορεύει, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων του εργατικού – λαϊκού κινήματος”. Αντιδράσεις αναμένονται και από άλλα κόμματα και φορείς που είχαν καλέσει στις συγκεντρώσεις. 

Το ΚΚΕ, όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΛΑΕ, είχαν ήδη βγάλει ανακοίνωση, πριν τα μέτρα απαγόρευσης, για συμμετοχή στις διαδηλώσεις αύριο. 

Ήδη στην Αθήνα έχουν αρχίσει να γράφονται συνθήματα ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου. Χαρακτηριστική η φωτογραφία από τη Νομική. 

Στην Αθήνα, μέχρι στιγμής είναι προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις για αύριο, Τρίτη, περίπου την ίδια ώρα. Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ καλεί στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια. Στο ίδιο σημείο καλούν σωματεία και άλλοι φορείς, με σύνθημα «Ανεπιθύμητος ο Ομπάμα στην Ελλάδα – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».  Για τις συγκέντρωση στις 6.30 έχουν προγραμματιστεί προσυγκεντρώσεις στα Χαυτεία, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Πλατεία Καραϊσκάκη και στην πλατεία Βάθη, μισή ώρα νωρίτερα. Ανακοίνωση για τις συγκεντρώσεις έχει βγάλει και ο Δήμος Καισαριανής

Η άλλη συγκέντρωση θα γίνει από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, σωματεία και άλλες συλλογικότητες αύριο, Τρίτη, στο Πολυτεχνείο, στις 5 το απόγευμα. Όπως αναφέρεται στην αφίσα τους μετά τη συγκέντρωση γίνει πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Την Τρίτη, μετά τις 5.30 το απόγευμα, στο Πολυτεχνείο, θα συγκεντρωθούν αναρχικές ομάδες.

Η ΑΔΕΔΥ στην ανακοίνωση της αναφέρει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016 και στην πορεία προς την Αμερικάνικη πρεσβεία». Στην ανακοίνωση προσθέτει:  «Η επίσκεψη Ομπάμα, είναι πρόκληση για το λαό, τη νεολαία μας και την ιστορία των αγώνων του λαϊκού κινήματος». Αντίστοιχη ανακοίνωση έχει βγάλει και η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ. 

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί και στη Θεσσαλονίκη, στις 5 το απόγευμα στην Καμάρα. 

 


σχετικα αρθρα