Για ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση του πρώην βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη κάνει λόγο το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε την Τρίτη το βράδυ το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Το ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών:

Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης εισήχθη χθες, Κυριακή 13/11/16, στις 10.00 π.μ., στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ, με εικόνα σήψης.

Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.

Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές.

Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην βουλευτής της ΝΔ υπεβλήθη σε νέα χειρουργική επέμβαση, υπό την εποπτεία αγγειοχειρουργού και λοιμωξιολόγου προκειμένου να αντιμετωπιστεί λοίμωξη την οποία υπέστη μετά από χειρουργείο στο γόνατο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα σε δημόσιο νοσοκομείο. Όπως έγινε γνωστό η επέμβαση που είχε ως στόχο να καθαρίσει τη μολυσμένη περιοχή ολοκληρώθηκε πριν από αργά το απόγευμα και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του θεραπευτηρίου, όπου συνεχίζουν την αγωγή οι θεράποντες ιατροί.

Περαστικά στον κ. Πλεύρη ευχήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως είναι αγωνιστής και θα τα καταφέρει.