Σχέδιο για την ενίσχυση χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων αναζητά η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.

 Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Βερναρδάκης υποστήριξε ότι εξετάζονται τρόποι ώστε να υπάρξει μία εισοδηματική ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν έως το τέλος του 2016 «Αυτός είναι ο στόχος. Το αν θα είναι έκτακτη ή όχι θα το δούμε. Θα το επιδιώξουμε, θα το ζητήσουμε τώρα».

Ειδικότερα, ο κ. Βερναρδάκης μιλώντας για τη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση, τόνισε πως είναι κάτι που η κυβέρνηση θα επιδιώξει στις συζητήσεις με την τρόικα, καθώς «προφανώς υπάρχει πρόβλημα». «Θα το ζητήσουμε, ωστόσο δεν είναι μόνο να το ζητήσουμε, είναι ένα ζήτημα σχεδιασμού μίας ευρύτερης κυβερνητικής πολιτικής».

Ερωτηθείς για το πότε θα κλείσει η συμφωνία ο κ. Βερναρδάκης απάντησε ότι «ο στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία στις 24 Νοεμβρίου».

Τέλος, αναφερόμενος στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, ο κ. Βερναρδάκης εκτιμά ότι θα υπάρξει μια συνέχεια στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, και ως εκ τούτου θεωρεί ότι ισχύει η θέση των ΗΠΑ ότι πρέπει να υπάρξει μια δέσμευση για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους.