"Ιστορικά υπάρχει το σύνθημα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" και από την παγκόσμια ιστορία δεν παραγράφεται τίποτα" υποστήριξε, ο Μάκης Μπαλαούρας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο ραδιόφωνο ΣΤΙΓΜΑ 97,6 (Ζάκυνθος).

"Στο παρελθόν και εγώ συμμετείχα σε διαδηλώσεις κατά των ΗΠΑ και έκαιγα αμερικανικές σημαίες έξω από την αμερικανική πρεσβεία, αυτά ούτε παραγράφονται ούτε ξεχνιόνται. Εξακολουθούμε να έχουμε τις ίδιες αντιλήψεις για τους πολέμους που δημιουργούν ιμπεριαλιστικά κράτη", πρόσθεσε. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως "οι ΗΠΑ έπαιξαν έναν καθοριστικό ρόλο αποσταθεροποίησης της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Αυτά δεν κρύβονται.  Γαλλία, ΗΠΑ και Γερμανία, ευθύνονται για τις επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή με τα γνωστά προβλήματα.  Στην Συρία, η Γαλλία και εν μέρει η Γερμανία έπαιξαν έναν ρόλο παρόμοιο ίσως και περισσότερο έντονο από ότι οι Η.Π.Α. Δεν θα στέρξουμε σε μια κατεύθυνση διευκόλυνσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων για τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Συρία. Η Ελλάδα δεν έχει θέση σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή".

Επισήμανε ότι "από γεωπολιτικής άποψης η Ελλάδα, παρά τα προβλήματα της κρίσης, είναι η μόνη ήρεμη και σταθερή δύναμη στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, γι' αυτό και ο Ομπάμα πάντα στήριζε τις ελληνικές θέσεις. Ελπίζω αυτό να μην αλλάξει επί προεδρίας Τραμπ.  Η πολιτική Ομπάμα δεν είναι ίδια με την πολιτική των Μπους. Ο Ομπάμα δεν ήταν ποτέ υπέρ της λιτότητας, ανέκαμψε την οικονομία των ΗΠΑ όχι όμως και την μεσαία τάξη, γι αυτό και εξελέγη πρόεδρος ο Τραμπ".