Σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ανάπτυξη του ΑΕΠ 1,3% για το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις, η ΝΔ τονίζει «πως τα στοιχεία αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το περυσινό γ’ τρίμηνο ήταν καταστροφικό» και προσθέτει:

Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Κυβέρνηση Τσίπρα, στέγνωσε την αγορά σκουπίζοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε εσωτερική στάση πληρωμών,  έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και  υπέγραψε το αχρείαστο, 3ο Μνημόνιο, με μέτρα λιτότητας ύψους 9 δις ευρώ.

Επομένως, τα στοιχεία για αύξηση του  ΑΕΠ  το γ' τρίμηνο της φετινής χρονιάς δεν είναι για πανηγυρισμούς.

Όσο για το “αποτύπωμα” της πολιτικής της στην κοινωνία, ας ρωτήσει η Κυβέρνηση τους 82.810 συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους τον Οκτώβριο, τα 2.400.000 συνταξιούχους που είδαν κύριες και επικουρικές συντάξεις να σφαγιάζονται και το ΕΚΑΣ να καταργείται, τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο.

Απαντώντας, το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση τονίζει πως «όσο  οικονομία ανακάμπτει ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, τόσο καταρρέει το σχέδιο της ΝΔ που επενδύει στην καταστροφή» και συνεχίζει:

Καλά θα κάνουν να συμβιβαστούν με την πραγματικότητα.

Άμεση ήταν η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υποστηρίζει πως «όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η κατάσταση με την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δυο χρόνια μετά, είναι πολύ χειρότερη».

«Οι μόνοι που δεν κατανοούν αυτήν την πραγματικότητα, γιατί δεν θέλουν να την κατανοήσουν, είναι ο πρωθυπουργός και η παρέα του Μαξίμου» καταλήγει η ΝΔ.