Μια σκληρή ανακοίνωση για την ''σεξιστική'', όπως την χαρακτηρίζει επίθεση που δέχεται η νέα υπουργός κ. Έφη Αχτσιόγλου εξέδωσε το τμήμα Φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ''στέκεται απέναντι σε όλη αυτή τη χυδαιότητα''.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ''με θλίψη και οργή παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τη σεξιστική επίθεση που δέχεται η νέα Υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου από Social Media και η οποία έρχεται να προστεθεί σε ανάλογα  κρούσματα σε βάρος κοινωνικά δραστήριων κι ενεργών στην πολιτική ζωή γυναικών. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε η υπουργοποίηση μιας νέας γυναίκας. Της επιτίθενται με ρηχές και μισογύνικες εκφράσεις- «Διακοσμητικό στοιχείο» η νέα Υπουργός «άπειρη», σίγουρα «κάποιος άνδρας θα αποφασίζει πίσω της»!

Όπως τονίζεται, επίσης, η κ. Αχτσιόγλου  είναι μια εργαζόμενη γυναίκα,  σημαντική ερευνήτρια, με άποψη για τη ζωή, την επιστήμη και την πολιτική. Ο λόγος που επιλέχθηκε μια νέα γυναίκα για κάποιους δεν είναι το βιογραφικό της, οι σπουδές της, η δουλειά της, η μεθοδικότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα καθήκοντά της αλλά υπονοείται ένας διαφορετικός τρόπος ανέλιξης. Πίσω από την απαράδεκτη αυτή σεξιστική επίθεση, κρύβεται το αναχρονιστικό, βαθιά πατριαρχικό, πλέγμα αντιλήψεων για τη γυναίκα - αντικείμενο. Ωστόσο, και σε πείσμα τους,  αρέσει ή όχι,  ενοχλεί ή όχι,  είναι διαφορετική από τα πρότυπά τους''.

Δυστυχώς, όπώς συνεχίζει η ανακοίνωση, ''το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι καινούργιο.  Η δημόσια πολιτική ζωή  της χώρας μας  βρίθει από εκδηλώσεις σεξισμού και ανοικτής υποτίμησης των γυναικών. Παράδειγμα οι χυδαίες σεξιστικές επιθέσεις στη Ρένα Δούρου, στην Τασία Χριστοδουλοπούλου, στη Θεανώ Φωτίου, αλλά και σε αξιόλογες  γυναίκες από άλλους πολιτικούς χώρους''.

Καταλήγει, δε, ότι ''το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου ΣΥΡΙΖΑ στέκεται απέναντι σε όλη αυτή τη σεξιστική χυδαιότητα, παραμένει  αλληλέγγυο στις γυναίκες θύματα του σεξισμού. Δεν θα αφήσουμε καμιά  γυναίκα  να την αντιμετωπίσει μόνη της  είτε αυτή είναι επώνυμη είτε ανώνυμη. Θα παλέψουμε για να βρεθούν περισσότερες γυναίκες στα κέντρα λήψης απόφασης γιατί είμαστε μακριά ακόμη από το στόχο της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών. Και για άλλη μια φορά κατανοούμε την ανάγκη συσπείρωσης των γυναικών και την ανασυγκρότηση του φεμινιστικού κινήματος που θα παλεύει  ξανά μαχητικά ενάντια  σε ότι  υπονομεύει την κοινωνική ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών και τη δημόσια εικόνα τους και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε''.