Την επιθυμία του να επισκεφτεί την Ακρόπολη εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Όπως ο ίδιος είχε σχολιάσει, δεν γίνεται να έχει έρθει στην γενέτειρα της δημοκρατίας και να μην έχει επισκεφθεί τον Ιερό Βράχο.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ την Τετάρτη περιλαμβάνει την επίσκεψη του περί τις 11 με 11.30 το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψή του στο Μουσείο της Ακρόπολης. Έπειτα θα μεταβεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου στις 12:30 θα εκφωνήσει τον λόγο του και επόμενη στάση είναι το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από το οποίο θα αναχωρήσει με προορισμό το Βερολίνο, ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψη του στην Ελλάδα. 

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Ακρόπολη αποτελεί ένα παιδικό όνειρο για τον ίδιο ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού κλειστοί θα παραμείνουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και των Κλιτύων (Βόρειας και Νότιας - Διονυσιακού Θεάτρου).

Όπως αποκαλύπτει ο σύμβουλος Ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου «Ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να ζήσει την εμπειρία της ιστορίας στην Ελλάδα».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπεν Ρόουντς:

"Την Τετάρτη ο πρόεδρος Ομπάμα θα επισκεφθεί τον Παρθενώνα. Θέλει οπωσδήποτε να δει και να βιώσει την ιστορία της Αθήνας, που είναι η ρίζα για τις περισσότερες από τις σύγχρονες δημοκρατικές αξίες που πυροδότησαν το μεγαλείο και την επιτυχία των δυτικών Εθνών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι και ο Μπιλ Κλίντον στην επίσκεψή του το 1999 στην Αθήνα είχε επισκεφθεί τον Παρθενώνα μαζί με την κόρη του Τσέλσι, παίρνοντας, μάλιστα, θέση για τη διαμάχη για τα περίφημα ''γλυπτά''.

Είχε τονίσει τότε, ότι «αν ήμουν εγώ, θα τα είχα επιστρέψει αμέσως»".