current views are: 5

15 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση20:22

Τα γερμανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Ομπάμα: Εκτός από θερμά λόγια, δεν είχε τίποτα στις αποσκευές του

Εκτενείς αναφορές στις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα​ από την Αθήνα, αφιερώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, καθώς ο επόμενος σταθμός του αμερικανού Προέδρου είναι το Βερολίνο.

Δημοσίευση 20:22’

Εκτενείς αναφορές στις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα​ από την Αθήνα, αφιερώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, καθώς ο επόμενος σταθμός του αμερικανού Προέδρου είναι το Βερολίνο.

Εκτενείς αναφορές στις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα από την Αθήνα, αφιερώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ, καθώς ο επόμενος σταθμός του αμερικανού Προέδρου είναι το Βερολίνο.

«Ο Τσίπρας είχε εναποθέσει ξανά μεγάλες ελπίδες ότι θα γίνει ένα σοβαρό βήμα για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους», γράφει εφημερίδα Bild σε απαξιωτικό τόνο και συνεχίζει:

«Ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ήταν ο θαυματοποιός γιατρός ο οποίος φέρνει την γιατρειά. Εδώ και καιρό πιέζει για κούρεμα του ελληνικού χρέους. Οι ελπίδες όμως, όπως πάντα, δεν ευοδώθηκαν. Βέβαια, ο Ομπάμα είπε και σήμερα ότι “η αυστηρή λιτότητα δεν φέρνει την ευημερία.” Μια φράση υπέρ του Τσίπρα, ο οποίος είναι κατά της πολιτικής αυτής και υπέρ της οποίας είναι κυρίως το Βερολίνο. Ή όπως είπε κατά τη συζήτηση με τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο : ” Πιστεύουμε ότι μια ισχυρή, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη δεν είναι κάτι θετικό μόνο για την ίδια την Ευρώπη , αλλά και για τον κόσμο και την Ευρώπη”.

Η χώρα του θα είναι στο πλευρό των Ελλήνων και μελλοντικά κατά την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης , είπε ο Ομπάμα επίσης.

Εκτός από θερμά λόγια όμως ο Ομπάμα δεν είχε τίποτε άλλο στις αποσκευές του. Όπως και πέρυσι όταν ο Τσίπρας ήταν στην Ουάσινγκτον. Όπως πάντα.

Από την πλευρά της, η Tagesspiegel ανέφερε ότι «κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επαναβεβαίωσε ακόμα μια φορά τους αμερικανικούς δεσμούς με την Ελλάδα και την Ευρώπη. “Πιστεύουμε ότι μια ισχυρή, ενωμένη και ευημερούσα Ευρώπη είναι κάτι θετικό όχι μόνο για την ίδια την Ευρώπη, αλλά και για τον κόσμο και τις ΗΠΑ”, είπε ο Ομπάμα κατά την επίσκεψη του στο Ελληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο στην Αθήνα και η χώρα του θα βρίσκεται στο πλευρό και στο μέλλον κατά την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης» και συνέχισε:

Η Ελλάδα έχει κάνει προόδους, είπε ο Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: “Η ελπίδα μου είναι ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτές τις προόδους, οι μεταρρυθμίσεις δεν ήταν εύκολες για τον ελληνικό λαό , ήταν όμως αναγκαίες. Στη συνέχεια του ταξιδιού μου θα τονίσω ότι η αυστηρή λιτότητα από μόνη της δεν φέρνει την ευημερία. Η ελάφρυνση του χρέους καθώς επίσης και άλλες στρατηγικές είναι αναγκαίες ώστε η Ελλάδα να βοηθηθεί σε αυτήν την μεταβατική φάση”, είπε ο Ομπάμα.

«Ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε έκκληση στους πιστωτές της Ελλάδας να επιδείξουν ελαστικότητα στο υπερχρεωμένο μέλος του ευρώ, την Ελλάδα», αναφέρει το Spiegel

«Οι Έλληνες συνεχίζουν να στενάζουν υπό το βάρος του τεράστιου χρέους και επομένως η κυβέρνηση προσδοκούσε όλο και περισσότερο ένα μήνυμα από τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και το έστειλε», γράφει το Deutsche Welle, με βάση το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


σχετικα αρθρα