«Θα πρότεινα να δεσμετούμε σήμερα στη τρόικα ότι επιθυμούμε να πουλήσουμε τη ΔΕΗ αλλά να καθορίσουμε τι θα αποφέρει αυτό για τη μείωση του ελληνικού χρέους» δήλωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, κ. Αθανασιάδης από το βήμα της Βουλής, αφήνοντας ανοικτό το εάν θα ψηφίσει ή όχι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Την ίδια «στάση αναμονής» κράτησε και ο Π. Κουρουμπλής ενώ η βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου δήλωσε πως θα ψηφίσει «ναι» και ανεξαρτητοποιήθηκε πριν προλάβουν να τη διαγράψουν. Ο κ. Αθανασιάδης αναφέρθηκε διεξοδικά στις επενδύσεις και το έργο που έχει προγραμματίσει η ΔΕΗ, επιχειρώντας να καταδείξει τη σημασία που έχει η ΔΕΗ ως μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Ωστόσο, νωρίτερα, ο κ. Αλέκος Αθανασιάδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο αλλά και τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Ο βουλευτής της Κοζάνης βγήκε από το γραφείο του προέδρου εμφανώς συγκινημένος και άφησε να εννοηθεί πως αν του ζητηθεί θα παραδώσει την έδρα του.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου σε συνάντηση που έχει με τον κ. Αθανασιάδη κάνει μία ύστατη προσπάθεια ώστε να πείσει τον βουλευτή Κοζάνης να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο ώστε να μην υπάρξουν διαρροές από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν μπορώ να δεχθώ τον ωμό εκβιασμό από την Ευρώπη», δήλωσε από τη πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κουρουμπλής από το βήμα της Βουλής.

«Δεν μπορώ να δεχθώ το επιχείρημα ότι εάν ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο, θα βγούμε από την κρίση», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.  «Αναγνωρίζω στον κ. Βενιζέλο ότι ανέλαβε την πιο καυτή πατάτα», είπε αλλά άφησε να εννοηθεί πως διαφωνεί απόλυτα με το περιεχόμενο του μεσοπρόθεσμου.

«Πάρε ένα σβόλο Μήτρο και διώξε εκείνα τα σκυλιά που μου χαλούν το φύτρο», κατέληξε, ο κ. Κουρουμπλής.

Η Έλσα Παπαδημητρίου αφού ανακοίνωσε πως ανεξαρτητοποιείται από το κόμμα της ΝΔ, είπε πως θα ψηφίσει το μεσορόθεσμο πρόγραμμα για το «καλό της χώρας».

«Ψηφίζω ναι κύριοι και ελπίζω να μην με απογοητεύσετε», κατέληξε η κ. Ππαπαδημητρίου.