Μπορεί η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα να ξεκινά περίπου στις 14.00 το μεσημέρι, όμως οι ουρές στο Ιδρυμα ''Σταύρος Νιάρχος'' είχαν αρχίσει να σχηματίζονται από νωρίς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκατοντάδες κόσμου, που είχαν φυσικά στα χέρια τους την πρόσκληση, άρχισαν συρρέουν από νωρίς το πρωί, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην είσοδο.

Εξάλλου, η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου.

Σημειώνεται ότι πριν από την ομιλία του, ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, καθώς και το Μουσείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επιμελήθηκε μόνος του, χωρίς βοήθεια συμβούλων το περιεχόμενο της σημερινής ομιλίας, η οποία θα έχει ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό. 

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι την έγραφε επί εβδομάδες, ακριβώς λόγω του γεγονότος, ότι στην ουσία θα είναι η τελευταία επίσημη ομιλία του και ήθελε να μείνει ''ιστορική''. 

Εξάλλου, στην ομιλία του ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ξεδιπλώσει το όραμά του για τη δημοκρατία, την ώρα της ανόδου του λαϊκισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα μέτρα ασφαλείας και για όσους θα παρακολουθήσουν την ομιλία είναι δρακόντεια. 

Στην ουσία είναι τα ίδια με αυτά που ακολουθούνται για τις πτήσεις.