Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στο Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, λίγο πριν την ιστορική ομιλία του κ. Ομπάμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις σε οικονομικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, ενώ στο τραπέζι βρέθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε στον πρόεδρο των ΗΠΑ την προσήλωση της ΝΔ στις μεταρρυθμίσεις αλλά και την αναγκαιότητα επενδύσεων στη χώρα μας.

Το πρωί σε συνέντευξή του στο National Public Radio (NPR) των ΗΠΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει «σπουδαίο φίλο και σύμμαχο της Ελλάδας» τον αμερικανό πρόεδρο, τονίζοντας ότι ο κ.Ομπάμα στάθηκε ως φίλος κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών στην Ελλάδα. Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα βρει έναν ισχυρό σύμμαχο και με τη νέα αμερικανική διοίκηση.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια Κυβέρνηση που να προωθεί την επιχειρηματικότητα και τις μεταρρυθμίσεις και να προσελκύσει επενδύσεις, προσθέτοντας ότι σήμερα δεν διαθέτουμε μια τέτοια κυβέρνηση, με την Ελλάδα να κινείται στη λάθος κατεύθυνση. «Γι’ αυτό το λόγο, εμείς ζητούμε άμεσα πολιτική αλλαγή» τονισε ο κ. Μητσοτακης

«Η λιτότητα παρατράβηξε. Σημαντικό μέρος της ευθύνης έχουν και οι πιστωτές μας. Εάν, όμως, θέλουμε να πείσουμε τους δανειστές ότι απαιτείται δημοσιονομική χαλάρωση, οφείλουμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία. Να εξελίξουμε και να καταστήσουμε αποδοτικότερη τη δημόσια διοίκηση. Να αφήσουμε πίσω μας πελατειακές λογικές του παρελθόντος. Φοβάμαι πως, όταν αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους δεσμεύσεις, ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του αδυνατούν να ανταποκριθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.