Στο ύψος των 8.393.641 ευρώ ανέρχεται ο συνολικός δανεισμός του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ποσό που αφορά σε δύο συμβάσεις στην Εθνική τράπεζα και την Αττικής. Αυτό είπε ο υπεύθυνος για τα οικονομικά του κόμματος, Νίκος Σοφιανός κατά την εξέτασή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Σοφιανός υπάρχει και ένα leasing στην τράπεζα Πειραιώς που εξυπηρετείται κανονικά από τον Περισσό. Όπως εξήγησε το δάνειο της Εθνικής ύψους 7.093.641 ευρώ στο οποίο έχει δοθεί ως εγγύηση η κρατική χρησμοδότηση, αντιμετώπιζε προβλήματα τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν με επιμέρους εγγυήσεις από ακίνητα και συνολικότερα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος.

Σε ότι αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό 902, ο κ. Σοφιανός ενημέρωσε πως πωλήθηκε έναντι 3,7 εκατ. ευρώ σε κυπριακή εταιρία (off shore). Από το ποσό αυτό τα 1,5 εκατ. ευρώ δόθηκαν για πληρωμή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων εργαζομένων, ενώ τα υπόλοιπα ανέλαβε η αγοράστρια εταιρία να εξοφλήσει τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο