Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ήταν «ύμνος στη Δημοκρατία και μήνυμα με παγκόσμια εμβέλεια», τόνισε ο Κώστας Πουλάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, σχολιάζοντας τη δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών για το χρέος είπε:

Άκομψη η δήλωση του Σόιμπλε. Αναγκάστηκε να κάνει αυτή την παρέμβαση, γιατί το μήνυμα του αμερικανού προέδρου ήταν πολύ ισχυρό και δημιουργεί πολιτικά θέματα, που για να αντιμετωπιστούν χρειάζεται σκλήρυνση από τη γερμανική πλευρά. 

«Πριν από 1,5 χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας ήταν μόνος απέναντι σε 27, σήμερα πληθαίνουν οι συμμαχίες», υπογράμμισε ο κ. Πουλάκης και πρόσθεσε:

Στόχος μας να ολοκληρώσουμε τα συμφωνηθέντα έως 5 Δεκεμβρίου και να κλείσει η β' αξιολόγηση χωρίς καθυστερήσεις. Για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της α' αξιολόγησης δεν ευθύνεται η ελληνική κυβέρνηση.

«Μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα αγωνιζόμαστε απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών», υπογράμμισε ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών και συνέχισε:

Ποια θέματα θα μπουν στο τραπέζι, αν μπουν, εκτός συμφωνίας είναι θέμα σκληρής διαπραγμάτευσης. Εμείς θα είμαστε πιστοί στην εφαρμογή της συμφωνίας.

«Οι οικονομικοί δείκτες πάνε καλύτερα από ότι περιμέναμε, αλλά ακόμα αυτό δεν έχει περάσει στην κοινωνία», είπε σε άλλο σημείο, ενώ όσον αφορά τις εκλογές δήλωσε:
Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πάντα έτοιμο για εκλογές. Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές.

Τέλος, αναφερόμενος στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ο κ. Πουλάκης σημείωσε:

Όλοι μας κουβαλάμε ένα ηθικό και αξιακό πλαίσιο που μας έχει σφραγίσει. Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου κατά της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ ανταποκρίνονταν σε εκείνη την περίοδο, η οποία έλαβε τέλος με τη «συγγνώμη» του Κλίντον.