«Ο  κ.Σόιμπλε μας έχει συνηθίσει πολλές φορές να λέει ορισμένα πράγματα τα οποία ενδεχομένως θα έλεγα ότι είναι εις βάρος και του γερμανικού λαού», υποστήριξε  ο Παναγιώτης Ρήγας, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη του στον Real fm. 

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖA, απαντώντας στο ερώτημα αν ενοχλείται από τη δήλωση του B. Σόιμπλε είπε, συγκεκριμένα: «Δεν είναι θέμα ενόχλησης. Ακούμε διάφορα, υπάρχουν όμως συγκεκριμένες συμφωνίες οι οποίες έχουν γίνει και τις οποίες οφείλουν όλοι να τις τηρήσουν. Το τι ο καθένας λέει και ο κ. Σόιμπλε μας έχει συνηθίσει πολλές φορές να λέει ορισμένα πράγματα τα οποία ενδεχομένως θα έλεγα ότι είναι εις βάρος και του γερμανικού λαού, αυτά που κάνει και τα οποία λέει. Εννοώ ως προς το οικονομικό τους μέρος».

«Έχει αποδειχθεί ότι όλη αυτή η πολιτική η οποία εν πάση περιπτώσει ενισχύεται όλο το προηγούμενο διάστημα ουσιαστικά έχει καταστρέψει τις κοινωνίες», είπε και συμπλήρωσε: «Άρα λοιπόν δεν θεωρώ ότι υπάρχει ανάγκη να μεγεθύνουμε. Περιμένουμε να δούμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το τι θα γίνει. Είμαι πεπεισμένος και κυρίως στοχοπροσηλωμένοι είμαστε και ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση σε αυτά τα οποία έχουμε πει».