current views are: 7

18 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση05:17

Αντιπολιτευτικό restart και αλλαγές προσώπων από Μητσοτάκη

Σε μία νέα αντιπολιτευτική δομή έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα, με την οποία μάλιστα φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι και τις εκλογές, προσανατολίζεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Δημοσίευση 05:17’

Σε μία νέα αντιπολιτευτική δομή έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα, με την οποία μάλιστα φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι και τις εκλογές, προσανατολίζεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σε μία νέα αντιπολιτευτική δομή έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα, με την οποία μάλιστα φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι και τις εκλογές, προσανατολίζεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ανακοίνωση των αλλαγών στο σχήμα των συντονιστών – τομεαρχών του κόμματος είναι ζήτημα ολίγων ωρών καθώς οι αποφάσεις που, λίγο ως πολύ, είχαν ληφθεί εδώ και αρκετό διάστημα, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν.

Βασικό χαρακτηριστικό του νέου αντιπολιτευτικού σχήματος που συγκροτεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημιουργία μίας ομάδας στελεχών πρώτης γραμμής που θα αναλάβουν το προσωπικό… man to man της κυβέρνησης. Με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει να εγκαταλείπει το σχήμα των συντονιστών, «κάτω» από τους οποίους λειτουργούσαν και οι τομεάρχες, ως αναποτελεσματικό και προχωρά στην ανάθεση συγκεκριμένων πεδίων αρμοδιότητας – «χαρτοφυλακίου» σε κάθε ένα από τα στελέχη που θα αξιοποιηθούν. Παρά το γεγονός ότι η Πειραιώς αρνείται το χαρακτηρισμό (δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. έχει, ουσιαστικώς, προαναγγείλει ότι στην κυβέρνησή του δεν θα επιλέξει μόνον μεταξύ των εκλεγμένων βουλευτών του κόμματος), το νέο σχήμα που θα ανακοινωθεί σήμερα φέρνει πολύ στην λογική της «σκιώδους κυβέρνησης». Υπό την έννοια αυτή έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι επιλογές που θα γίνουν, έστω κι αν δεν συνιστούν καθαρό πρόκριμα για την μετεκλογική κυβέρνηση της Ν.Δ.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη, μέσα από τις προωθούμενες αλλαγές, είναι να σφίξει κι άλλο τον κλοιό της αντιπολιτευτικής πίεσης στην κυβέρνηση, σε μία περίοδο που ο κ. Αλ. Τσίπρας μοιάζει να επιδιώκει την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης ώστε, αμέσως μετά, να διεκδικήσει κάποια ρύθμιση του χρέους και είσοδο της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Σε αυτή την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να… σύρει όσο μπορεί το κυβερνητικό κάρο, η Ν.Δ. θα απαντήσει με αντιπολιτευτική ομοβροντία, επιδιώκοντας παράλληλα να φέρει την ατζέντα στα κρίσιμα της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας.

Μαζί με το σχήμα των τομεαρχών, αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στο επικοινωνιακό σχήμα της Νέας Δημοκρατίας. Παρά τις διαψεύσεις της προηγούμενης εβδομάδας, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, που έχει διατελέσει σε διάφορες φάσεις εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, θα αναλάβει θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στη Βουλή. Επικρατέστερος να τον διαδεχθεί ως porte-parole της Ν.Δ. είναι ο κ. Β. Κικίλιας.


σχετικα αρθρα