ΠΟΛΙΤΙΚΗ

FAZ: Ο Ομπάμα και το δόγμα Σόιμπλε

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2016, 10:54 / Ανανεώθηκε 18 Νοεμβρίου 2016, 10:24
FAZ: Ο Ομπάμα και το δόγμα Σόιμπλε
Facebook Twitter Whatsapp

Η διαφορά μεταξύ ενός απερχόμενου αμερικανού προέδρου και ενός που αποφασίζει είναι σαφής στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε έναν απολογισμό της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα με τίτλο «Ο Ομπάμα και το δόγμα Σόιμπλε». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η διαφορά μεταξύ ενός απερχόμενου αμερικανού προέδρου και ενός που αποφασίζει είναι σαφής στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνει η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε έναν απολογισμό της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα με τίτλο «Ο Ομπάμα και το δόγμα Σόιμπλε»

«Από ελληνικής άποψης το σημαντικότερο σημείο της ομιλίας Ομπάμα ήταν όταν τάχθηκε υπέρ ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους. (..) Εννοείται πως η ελληνική κυβέρνηση άκουσε, εκτός από τα λεγόμενα του αμερικανού προέδρου, τις δηλώσεις Σόιμπλε, στις οποίες έλεγε ότι "όποιος μιλά τώρα για μείωση χρέους κάνει ζημιά στην Ελλάδα», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, ενώ παράλληλα προειδοποιούσε ότι μια απομείωση «θα εξασθενούσε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης».

Κανείς ωστόσο στην Ελλάδα δεν έχει ψευδαισθήσεις ότι σε λίγο ο πρόεδρος Ομπάμα θα περάσει στην ιστορία, ενώ η πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας που ευαγγελίζεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα παραμείνει, προς το παρόν τουλάχιστον. Ίσως γι αυτό η δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα εργάζεται πιο εποικοδομητικά από τους προκατόχους της» και ότι στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών θα πρέπει να συζητηθούν «βραχυπρόθεσμες ελαφρύνσεις» ακούστηκε με ιδιαίτερη προσοχή στην Ελλάδα».