current views are: 4

18 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση13:44

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών

Ανακοίνωση της Δημοκρατική Συμπαράταξη για την “επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου”. 

Δημοσίευση 13:44’

Ανακοίνωση της Δημοκρατική Συμπαράταξη για την “επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου”. 

Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου βυθίζονται κάθε μέρα ακόμα περισσότερο στην απελπισία και την απόγνωση. Ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν. Η αστυνομία είναι αδύναμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να προστατέψει τους πρόσφυγες και τους δημοκρατικούς πολίτες της Χίου. Ακροδεξιοί προβοκάτορες έκαναν για άλλη μια φορά την εμφάνιση τους”, περιγράφει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη για την “επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου”. 

 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σημειώνει: “Ο πρωθυπουργός αντί για συντονισμό της διαχείρισης των προσφυγικών ροών επέλεξε την επικοινωνιακή αναβάθμιση του υπουργείου Μετανάστευσης. Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν πείθουν γιατί δεν λύνουν τα υπαρκτά προβλήματα. Δημιουργούν όμως επιπρόσθετες διοικητικές καθυστερήσεις. Οι δήθεν συντονισμένες διπλωματικές προσπάθειες ώστε να πειστούν οι εταίροι για την ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών έπεσαν στο κενό.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός γύρισε πάλι με μεγάλα λόγια και άδεια χέρια από την Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου. Δεν ασχολήθηκε ποτέ πραγματικά και ουσιαστικά  με την τραγική κατάσταση στα νησιά. Έχει αναθέσει το θέμα σε μια επιτροπή που εξαπατά τους νησιώτες και δεν λύνει το πρόβλημα. Τα νησιά δεν πρέπει να θυσιαστούν για μικροκομματικά συμφέροντα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.  Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει, σήμερα, αποφάσεις για την αποσυμφόρηση των νησιών. Να σταματήσει να εμπαίζει τους νησιώτες.Οι ευθύνες για όσα συμβαίνουν βαραίνουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Να σταματήσει να κρύβεται.”


σχετικα αρθρα