Την έκπληξη και την έντονη αντίδρασή του εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, με αφορμή την άρνηση του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σέσκλου να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα στο δημοτικό σχολείο.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας τονίζει πως «ο σύλλογος γονέων προχώρησε σε αυτή την απόφαση, παρά τη θετική εισήγηση του Διευθυντή του σχολείου και τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι έχει γίνει ο εμβολιασμός των προσφυγόπουλων» και προσθέτει:

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι στη Μαγνησία των αγώνων και των δημοκρατικών παραδόσεων υπάρχει μαζικός σύλλογος που αρνείται να δείξει την αλληλεγγύη του και αδιαφορεί για το δικαίωμα στη μόρφωση παιδιών που ο πόλεμος έδιωξε από τη χώρα τους και τα έφερε στην πόλη μας. Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι ξενοφοβικές αντιλήψεις βρίσκουν έδαφος σε φορείς που εκφράζουν τμήμα της κοινωνίας μας.

«Ελπίζουμε πως αυτή η απόφαση αποτελεί προϊόν παραπληροφόρησης και άγνοιας. Καλούμε τον σύλλογο γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σέσκλου να επανεξετάσει τη θέση του. Το δικαίωμα στη μόρφωση και σε μια ανθρώπινη ζωή αφορά όλους και όλες. Αυτό είναι και ένα από τα διαχρονικά μηνύματα του αγώνα του Πολυτεχνείου την επέτειο του οποίου τιμάμε σήμερα», καταλήγει η ανακοίνωση.