Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου από την εφημερίδα "Πολίτης Χίος", Παντελή Φικάρη, ότι επιχειρήθηκε από τον Γ. Μουζάλα και τον Ν .Τόσκα να μην δείχνουν εικόνες από τα επεισόδια στο hotspot της Χίου, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Ο δημοσιογράφος μιλώντας στο ΒΗΜΑfm είπε ότι «οι Γιάννης Μουζάλας και Νίκος Τόσκας μάς κάλεσαν σε συνέντευξη Τύπου, εκτάκτως, στην Αθήνα, μια ημέρα πριν από την επίσκεψη τού Μπαράκ Ομπάμα, για να μας πουν ότι έχουμε κι εμείς ευθύνη για το τι ακριβώς βγαίνει προς τα έξω, με την έννοια ότι οι δημοσιογράφοι καλά θα κάνουν να κρατούν χαμηλούς τόνους. Και να μη μεταδίδουμε εικόνες».

Απαντώντας στις καταγγελίες του δημοσιογράφου έδωσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υποστηρίζοντας πως «με έκπληξη διαπίστωσε ότι ο δημοσιογράφος δεν συμμετείχε στη συνέντευξη Τύπου» και πως «αποδίδει παραποιημένα τα όσα διημείφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής «τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Χίου κλήθηκαν με σκοπό την δημοσιοποίηση των θέσεων των ως άνω συναρμόδιων Υπουργείων σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο νησί, ως απόρροια των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών».

Οπως σημειώνεται «η συνάντηση αυτή δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση απόπειρα χειραγώγησης των τοπικών μέσων ενημέρωσης, αλλά μια προσπάθεια δημόσιας αποτύπωσης του προβλήματος και των προτεινόμενων εκ μέρους του Υπουργείου λύσεων». Καταλήγοντας σημειώνει ότι «πάγια θέση του Υπουργείου είναι η από κοινού προσπάθεια για κατευνασμό των τόνων και εξεύρεση συναινετικών λύσεων, ωστόσο η θέση αυτή ουδέποτε επιχειρήθηκε να επιβληθεί με αθέμιτους τρόπους».