«Στη χώρα μας, τώρα είναι η ώρα για τη συντριβή του λαϊκισμού», τονίζει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης.

 Ο κ.Λαζαρίδης πρόσθεσε: 

Μετά την έμπρακτη επιβεβαίωση της εξαπάτησης των πολιτών από τον κ. Τσίπρα, μετά τη συνειδητοποίηση του κόστους που συνεπάγεται ο λαϊκισμός, διαμορφώνεται ένα ισχυρό κοινωνικό ρεύμα, με αίτημα την αλήθεια, την υπευθυνότητα, την αποτελεσματικότητα. Οι πολίτες ξέρουν σήμερα ότι τα ψέματα και οι αυταπάτες του κ. Τσίπρα  κόστισαν επιπλέον μέτρα 9 δις ευρώ στην κοινωνία, κόστισαν ένα τρίτο αχρείαστο και επώδυνο Μνημόνιο. Ξέρουν ότι κάθε νοικοκυριό έχασε 5.000 ευρώ το χρόνο. Έφεραν αβάστακτες αυξήσεις φόρων, δραματικές περικοπές στις συντάξεις, ένα αιώνια υπερταμείο για τη δημόσια περιουσία και έναν αυτόματο «κόφτη». Γι’ αυτό ακριβώς, οι πολίτες αγκαλιάζουν τώρα την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για μία Συμφωνία Αλήθειας.

«Εμείς δεν επενδύουμε στην οργή και την αγανάκτηση των πολιτών», αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο»,  και σημειώνει «επιδιώκουμε τη συνειδητή επιλογή τους. Δεν επενδύουμε σε συνθήματα, αλλά σε στέρεα επιχειρήματα. Δεν θέλουμε να υποκλέψουμε την ψήφο των πολιτών, αλλά να κατακτήσουμε την εμπιστοσύνη και τη σύμπραξή τους».

Αναφερόμενος, στην επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, αφού επισημαίνει ότι «ήταν θετικό το γεγονός ότι αναδείχθηκε η στρατηγική σημασία και η γεωπολιτική σπουδαιότητα της χώρας μας στη δύσκολη αυτή περίοδο της αβεβαιότητας και των προκλήσεων στην περιοχή μας», υπογραμμίζει πως «θετικό είναι και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε και την Αμερική. Έστω και μετά τη Βενεζουέλα. Κρίμα που, με την ελαφρότητά του, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη σημαντική αυτή επίσκεψη».

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει πως «η απήχηση της ΝΔ στην κοινωνία διευρύνεται διαρκώς. Διευρύνεται με ρυθμούς που οδηγούν ακόμη και στην αυτοδυναμία». Και προσθέτει: 

Η σχέση, ωστόσο, της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το εκλογικό σώμα θα είναι ακόμα πιο ισχυρή για ένα πολύ απλό λόγο: Οι πολίτες θα βλέπουν την επιβεβαίωση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και όχι τη διάψευσή τους, όπως συμβαίνει σήμερα. Θα διαπιστώνουν ότι οι προσδοκίες τους τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, γίνονται πράξη. Θα δουν, σε σύντομο χρόνο, ότι η χώρα θα έχει σταθεί στα πόδια της και θα τραβάει μπροστά. Θα ξαναγεννηθεί η χαμένη ελπίδα. Και όλα αυτά θα συνιστούν τη μεγάλη διαφορά με όσα ζούμε σήμερα. Και θα οδηγούν σε μια Κυβέρνηση μακράς πνοής.