Πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης εξαπολύει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία στον απόηχο της εσωτερικής αναταραχής στο κόμμα τονίζει πως «δεν δείχνω σε κανέναν την έξοδο».

Μιλώντας στην Αγορά, η κ. Γεννηματά τονίζει ότι  η «πλήρης υποταγή και υπακοή του συντηρεί την ύφεση, βαθαίνει τη φτώχεια, παρατείνει την εξάρτηση και δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση. Οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις Τσίπρα αφορούν όλες σε μεγάλες αυξήσεις φόρων, σε περικοπές μισθών, σφαγή των συντάξεων, περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες στην Υγεία και στην Παιδεία. Καμία μεταρρύθμιση η οποία θα μπορούσε να βοηθήσει την οικονομία και να διευκολύνει την ανάπτυξη δεν έχει πραγματοποιηθεί, όπως για παράδειγμα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας ή στην απονομή της δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με την Φ. Γεννηματά η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί σε νέα μείωση του κόστους εργασίας. Στη βάση αυτή ξεκινήσαμε πρώτοι το διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και διατυπώσαμε έγκαιρα τις θέσεις μας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που της άσκησε πρόσφατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Αγωνίζομαι πάντα, με συνέπεια για την ενότητα της παράταξης. Δεν δείχνω σε κανέναν την έξοδο. Οι προσπάθειες μου είναι στραμμένες στις σχέσεις εμπιστοσύνης που πρέπει να χτίσουμε ώστε να επιλέξουν στελέχη και ψηφοφόροι την πόρτα της εισόδου», συνεχίζει.

Σε ερώτηση αν ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ και να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη η κ. Γεννηματά δηλώνει: «Από τις αρχές του χρόνου και με δική μου πρωτοβουλία, ξεκίνησε ένας εξαντλητικός διάλογος για την ενότητα του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Ο κρίσιμος χρόνος για τις διαβουλεύσεις, τις συζητήσεις, τις επιτροπές διαλόγου, έχει εξαντληθεί. Εμείς ως Δημοκρατική συμπαράταξη προχωράμε. Έχουμε θέσει με συλλογικές μας αποφάσεις το πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο, ισότιμης συμμετοχής στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όσων δυνάμεων το εννοούν πραγματικά».