Την ανάγκη για μια ισχυρή δικομματική κυβέρνηση διατύπωσε σε συνέντευξή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης.

Σύμφωνα με τον βουλευτή:

Η χώρα χρειάζεται ισχυρή διακομματική κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί το σημερινό αδιέξοδο. Ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ μόνοι τους μπορούν. Η χώρα χρειάζεται να επανακαθορίσει νέες πολιτικές ισορροπίες μέσω εκλογών.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει την προτροπή του Μπαράκ Ομπάμα για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την ελάφρυνση του χρέους, ενώ χαρακτηρίζει «άστοχη» τη δήλωση Σόιμπλε ότι «όποιος μιλά για ελάφρυνση του χρέους κάνει κακό στην Ελλάδα», προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο κ. Σόιμπλε υπενθύμισε «αυτό που υπέγραψε ο πρωθυπουργός για ελάφρυνση του χρέους μετά το 2018».

Επιπλέον, ερωτηθείς για τον φόβο ανόδου λαϊκιστικών φωνών στην Ευρώπη, ο Γιάννης Μανιάτης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο χορός της ανόδου των λαϊκιστικών φωνών στην Ευρώπη ενισχύθηκε με την εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στη δήλωση Ντάισελμπλουμ ότι η κυβέρνηση εργάζεται πιο εποικοδομητικά από ό,τι οι προηγούμενης, ο πρώην υπουργός υπογραμμίζει πως «αν αυτή η δήλωση αφορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα τους αποκαλούσαν "γερμανοτσολιάδες" και "πουλημένους"».

 Μιλώντας για τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Γιάννης Μανιάτης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να συνεχιστεί ο πολιτικός της βίος, ενώ για την κόντρα Γεννηματά-Βενιζέλου υποστηρίζει ότι «η δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι το δικαίωμα στην πολυφωνία, τις διαφωνίες και τελικά τις συγκλίσεις».