current views are: 6

21 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση05:03

Παίρνει μπρος η αντιπολιτευτική μηχανή της Ν.Δ, συνεχίζονται τα ανοίγματα

Να βάλει μπρος, το ταχύτερο δυνατό, το νέο αντιπολιτευτικό σχήμα που ανακοινώθηκε την Παρασκευή επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την προσπάθεια

Δημοσίευση 05:03’

Να βάλει μπρος, το ταχύτερο δυνατό, το νέο αντιπολιτευτικό σχήμα που ανακοινώθηκε την Παρασκευή επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την προσπάθεια

Να βάλει μπρος, το ταχύτερο δυνατό, το νέο αντιπολιτευτικό σχήμα που ανακοινώθηκε την Παρασκευή επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την προσπάθεια να κερδίσει κάτι επί του ελληνικού χρέους ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίζει, ουσιαστικά, το τελευταίο του πολιτικό χαρτί.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι, σε κάθε περίπτωση, η εκλογική ήττα της κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένη, ωστόσο για την ηγεσία της κεντροδεξιάς ο στόχος είναι να μετατραπεί η αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ σε θετική ψήφο προς τη Νέα Δημοκρατία. Κάτι που, όπως επισημαίνουν, θα γίνει αφενός με σκληρή και ουσιαστική αντιπολίτευση και, αφετέρου, με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα.

Την ίδια ώρα, τα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος απορρίπτουν την κριτική που ασκήθηκε για τα στελέχη που απαρτίζουν τη νέα «σκιώδη» κυβέρνηση, σημειώνοντας πως οι κριτικές είναι αφενός απαξιωτικές για στελέχη που οι ίδιοι οι πολίτες έχουν φέρει στη Βουλή, αφετέρου δε ότι πρόκειται για ένα σχήμα που συγκροτείται αποκλειστικά από τους εν ενεργεία βουλευτές (και κανέναν άλλο) και, προφανώς, δεν προοιωνίζεται τις επιλογές Μητσοτάκη όταν θα κληθεί να σχηματίσει την κυβέρνησή του.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., όπως ειπώθηκε, επιδιώκει να δει άμεσα αποτελέσματα μετά τις αλλαγές ενώ καλείται να απορροφήσει και τα σενάρια περί υποβάθμισης κάποιων στελεχών. Τους δύο αυτούς άξονες μοιάζει να υπηρετεί και η σημερινή επιλογή της ηγεσίας του κόμματος να υπάρξει παράδοση – παραλαβή της θέσης του εκπροσώπου του κόμματος (μεταξύ του νέου Β. Κικίλια και του απερχόμενου Γ. Κουμουτσάκου), παρουσία μάλιστα και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Αμέσως μετά ο νέος εκπρόσωπος θα πραγματοποιήσει το πρώτο του briefing, πέφτοντας κατευθείαν στα βαθιά.

Πιο ουσιαστική, ωστόσο, ως προς τη στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης για τη συγκρότηση ενός μεγάλου ευρωπαϊκού μετώπου λογικής με πυρήνα τη Ν.Δ. και τη συμμετοχή στελεχών εκτός των κομματικών τειχών, μοιάζει να είναι η επιλογή του να δώσει το παρών στην απογευματινή παρουσίαση του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Παγουλάτου, με τίτλο: «Το νησί που φεύγει, 121+1 κείμενα για την κρίση».


σχετικα αρθρα