«Επιμένουμε στις πρόωρες εκλογές, γιατί με αυτή την πολιτική που ακολουθούν ο Τσίπρας και οι δανειστές, δεν έχουμε προοπτική να βγούμε το 2017 στις αγορές», τόνισε ο Μάκης Βορίδης, προσθέτοντας πως «το 2018 τελειώνει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα και πάμε σε τέταρτο μνημόνιο ή εκτός ευρώ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Γιώργο Παπαχρήστο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

Ο Τσίπρας μας πήγε στο τρίτο μνημόνιο κ πάει να μας «φορέσει» και το τέταρτο. Αν ο Τσίπρας πάει το 2018 σε εκλογές τη χώρα, τα πράγματα είναι δρομολογημένα και η επόμενη κυβέρνηση θα έχει περιορισμένες δυνατότητες. Σήμερα υπάρχει η ελπίδα για αλλαγή πορείας.

«Αν ο Τσίπρας δεν θέλει να εξαϋλωθεί πολιτικά και να έχει τη μοίρα και την τύχη του Γιώργου Παπανδρέου, θα πάει σε πρόωρες εκλογές», εκτίμησε ο κ. Βορίδης.

Σε άλλο σημείο, ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως «ο προϋπολογισμός για το 2017 περιλαμβάνει πρόσθετους φόρους ύψος 2,6 δισ. ευρώ, που είναι ήδη νομοθετημένοι» και πρόσθεσε:

Οι έμμεσοι φόροι είναι κοινωνικά άδικοι και αφαιρούν εισόδημα από τα νοικοκυριά, ενώ μεγάλο κομμάτι των έμμεσων φόρων επιβαρύνει και τις επιχειρήσεις. 

«Η ΝΔ θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές και τον ΕΝΦΙΑ», επανέλαβε και σημείωσε πως το μίγμα πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι «λάθος και αδιέξοδο για όλα τα εισοδήματα». 

«Είμαστε φειδωλοί στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε», είπε ακόμα και επεσήμανε πως «η προσέλκυση επενδύσεων είναι ο μόνος αναπτυξιακός δρόμος». 

«Με μια άλλη κυβέρνηση, θα αλλάξει και η εμπιστοσύνη προς τη χώρα, που είναι σημαντικό για να έρθουν οι επενδύσεις», ανέφερε ο κ. Βορίδης.