current views are: 8

21 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:13

Ποιες εξελίξεις προβλέπει η ΝΔ – Τι ανησυχεί την ηγεσία της (Βίντεο)

Σοβαρή ανησυχία προκαλεί στην ηγεσία της ΝΔ, η πορεία της αξιολόγησης και το γεγονός ότι «σοβαροί αναλυτές μιλούν για 4ο μνημόνιο». Όπως σημείωναν ανώτατες πηγές του κόμματος, μετά την παράδοση – παραλαβή Κικίλια, Κουμουτσάκου

Δημοσίευση 11:13’

Σοβαρή ανησυχία προκαλεί στην ηγεσία της ΝΔ, η πορεία της αξιολόγησης και το γεγονός ότι «σοβαροί αναλυτές μιλούν για 4ο μνημόνιο». Όπως σημείωναν ανώτατες πηγές του κόμματος, μετά την παράδοση – παραλαβή Κικίλια, Κουμουτσάκου

Σοβαρή ανησυχία προκαλεί στην ηγεσία της ΝΔ, η πορεία της αξιολόγησης και το γεγονός ότι «σοβαροί αναλυτές μιλούν για 4ο μνημόνιο».

Όπως σημείωναν ανώτατες πηγές του κόμματος, μετά την παράδοση – παραλαβή Κουμουτσάκου, Κικίλια, «υπάρχει αργή εφαρμογή του υφιστάμενου προγράμματος, ως προς το σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών». 

«Η ΝΔ επιμένει στην πολιτική αλλαγή και λόγω της αναντιστοιχίας της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με το εκλογικό σώμα, αλλά και γιατί η ελληνική κοινωνία και οικονομία χρειάζεται restart» τονίζει και πρόσθετε ότι «απαιτείται πιο τολμηρή προσέγγιση στις μεταρρυθμίσεις και σε αλλά θέματα».

«Μας ανησυχεί ότι η κυβέρνηση κινείται μεν προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά με αργά βήματα» εξηγούσε η ίδια πηγή. Σημείωσε ακόμη, ότι δεν υπάρχει αισιοδοξία για την εν εξελίξει διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς και εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα χάσει και αυτήν την προσθεσμία της 5ης Δεκεμβρίου».

Ανέφερε πάντως ότι η ΝΔ θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, για να μπορέσει στην συνέχεια να δανείζεται από τις αγορές σαν κανονική χώρα.

Είπε ακόμη ότι παρακολουθεί τις συζητήσεις με τους δανειστές και σε άλλα θέματα, όπως αυτό της Παιδείας, και ότι περιμένει να δει αν θα υπάρξουν αλλαγές σε κρίσιμους τομείς που και ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επισημάνει κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή.

Η ίδια ανώτερη πηγή της Πειραιώς αναφέρθηκε και «γαλάζιο» ανασχηματισμό, λέγοντας ότι στόχος είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των βουλευτών του κόμματος. «Δεν δεσμεύεται η επόμενη κυβέρνηση ως προς τα πρόσωπα. Θα ανακοινωθεί όταν έρθει η ώρα και ‎θα είναι πολύ μικρότερο το σχήμα», σημείωσε. Ενώ έστειλε μήνυμα προς όλους ότι δεν θα γίνει αποδεκτό, κανένα φαινόμενο αλαζονείας. 

Οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια και του Γιώργου Κουμουτσάκου

 


σχετικα αρθρα