Τελικά, το «πείραμα Αχτσιόγλου» θα έχει και συνέχεια, αφού την Πέμπτη, εκτός απροόπτου, ο Αλέξης Τσίπρας θα τοποθετήσει επικεφαλής του (νεοσύστατου) γραφείου του στη Θεσσαλονίκη την Κατερίνα Νοτοπούλου, ετών 28.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναμένεται να γίνει το «μάτι» και το «αυτί» του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, καθότι και η ίδια Θεσσαλονικιά, δίπλα στην υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, καθώς φαίνεται πως το Μέγαρο Μαξίμου κάνει τώρα δεύτερες σκέψεις για την απόφασή του να εκχωρήσει εξ ολοκλήρου την κρίσιμη περιφέρεια της Μακεδονίας στον κυβερνητικό εταίρο.  

Το γεγονός ότι είναι από τα πιο προβεβλημένα στελέχη των «53+» τής δίνει επιπλέον το ατού να είναι δίπλα στα προβλήματα του λαού, χωρίς η πολιτική της να προκαλεί προβλήματα στην κυβέρνηση. Σημειώνεται πως διοικητικά θα υπάγεται στον υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Οι πολιτικές της θέσεις και οι "ανησυχίες" της

Προερχόμενη από τη Διεθνιστική Εργατική Αριστερά - μία από τις συνιστώσες που ίδρυσαν από κοινού τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σήμερα τα περισσότερα στελέχη της έχουν εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ- η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι μια νέα γυναίκα, με κεντρικά  χαρακτηριστικά  της, την πολιτική λάμψη και τον δυναμισμό
 

Μέλος σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν υποψήφια Α' Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2015, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί τότε. Επίσης είναι από τα πιο ενεργά μέλη επίσης της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ

Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι άλλες ανησυχίες της, όπως η υποκριτική. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως έχει σπουδάσει στο Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης «Παράθλαση», από όπου προέρχεται και η παρακάτω φωτογραφία. 

Έτσι, στα 28 της χρόνια η κυρία Νοτοπούλου καλείται να κάνει πολιτικά ένα μεγάλο βήμα μπροστά, να γίνει ο σύνδεσμος του Μεγάρου Μαξίμου στη Θεσσαλονίκη.