Αθανασίου: Καμία παράνομη πράξη δεν νομιμοποιήθηκε από την «εκ παραδρομής ρύθμιση»

Αθανασίου: Καμία παράνομη πράξη δεν νομιμοποιήθηκε από την «εκ παραδρομής ρύθμιση»

Καμία παράνομη πράξη δεν νομιμοποιήθηκε ή έμεινε ατιμώρητη, αλλά ούτε κάποιος κατηγορούμενος «έτυχε ευμενέστερης αντιμετωπίσεως», επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που έκρινε αντισυνταγματική την «εκ παραδρομής ρύθμιση» (νομοθετική διάταξη του νόμου 4254/2014) του κ. Αθανασίου, που ίσχυσε επί 13 ημέρες.

Η επίμαχη ρύθμιση του νόμου 4254/2014 επέφερε τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα, δημιουργώντας έτσι ένα νομοθετικό κενό για τους εμπλεκομένους με το αδίκημα της κατάχρησης δημοσίου χρήματος. Όμως, όταν ανακαλύφθηκε το νομοθετικό αυτό κενό, ο Χ. Αθανασίου επανέφερε με τροπολογία την συγκεκριμένη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που είχε απαλείψει εκ παραδρομής.

Ο  Χ. Αθανασίου, σε σημερινή ανακοίνωσή του - και με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία κάνουν αναφορά στην επίμαχη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Πολιτικού και Ποινικού δικαστηρίου - αναφέρει ότι από την κατάργηση της περίπτωσης δ΄ του άρθρου 263 Α του Ποινικού Κώδικα, «ουδεμία έκνομη πράξη κατέστη νόμιμη, ανέγκλητη ή ατιμώρητη, ούτε οποιοσδήποτε κατηγορούμενος έτυχε ευμενέστερης αντιμετωπίσεως».

Παράλληλα, ο Χ. Αθανασίου σημειώνει ότι «προκαλεί εντύπωση η ανακίνηση του ίδιου θέματος και μάλιστα συσχετιζόμενο με υποθέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την περίπτωση δ΄ του άρθρου 263Α του Ποινικού Κώδικα» όπως είναι υποθέσεις Ναυπηγείων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων κ.λπ. που αναφέρουν ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου. Δεν παραλείπει να αναφέρει ακόμη ο κ. Αθανασίου, ότι το επίμαχο ζήτημα το έχει «αναπτύξει επανειλημμένα και εκτενώς και μάλιστα και στη Βουλή, ενώπιον του πρωθυπουργού, στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαφθορά».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο