Καμία παράνομη πράξη δεν νομιμοποιήθηκε ή έμεινε ατιμώρητη, αλλά ούτε κάποιος κατηγορούμενος «έτυχε ευμενέστερης αντιμετωπίσεως», επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που έκρινε αντισυνταγματική την «εκ παραδρομής ρύθμιση» (νομοθετική διάταξη του νόμου 4254/2014) του κ. Αθανασίου, που ίσχυσε επί 13 ημέρες.

Η επίμαχη ρύθμιση του νόμου 4254/2014 επέφερε τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα, δημιουργώντας έτσι ένα νομοθετικό κενό για τους εμπλεκομένους με το αδίκημα της κατάχρησης δημοσίου χρήματος. Όμως, όταν ανακαλύφθηκε το νομοθετικό αυτό κενό, ο Χ. Αθανασίου επανέφερε με τροπολογία την συγκεκριμένη διάταξη του Ποινικού Κώδικα που είχε απαλείψει εκ παραδρομής.

Ο  Χ. Αθανασίου, σε σημερινή ανακοίνωσή του - και με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία κάνουν αναφορά στην επίμαχη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Πολιτικού και Ποινικού δικαστηρίου - αναφέρει ότι από την κατάργηση της περίπτωσης δ΄ του άρθρου 263 Α του Ποινικού Κώδικα, «ουδεμία έκνομη πράξη κατέστη νόμιμη, ανέγκλητη ή ατιμώρητη, ούτε οποιοσδήποτε κατηγορούμενος έτυχε ευμενέστερης αντιμετωπίσεως».

Παράλληλα, ο Χ. Αθανασίου σημειώνει ότι «προκαλεί εντύπωση η ανακίνηση του ίδιου θέματος και μάλιστα συσχετιζόμενο με υποθέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την περίπτωση δ΄ του άρθρου 263Α του Ποινικού Κώδικα» όπως είναι υποθέσεις Ναυπηγείων, των εξοπλιστικών προγραμμάτων κ.λπ. που αναφέρουν ορισμένα δημοσιεύματα του Τύπου. Δεν παραλείπει να αναφέρει ακόμη ο κ. Αθανασίου, ότι το επίμαχο ζήτημα το έχει «αναπτύξει επανειλημμένα και εκτενώς και μάλιστα και στη Βουλή, ενώπιον του πρωθυπουργού, στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαφθορά».