Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και συνολικά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε μια κυβέρνηση προδοτών. Δεν έχουμε κυβέρνηση, ούτε της Αριστεράς, ούτε της Δεξιάς».

Ενώ επεσήμανε πως «η ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα είναι βαρύτερη από τις προηγούμενες, γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα παραβίασε μαζί με τους προηγούμενους μνημονιακούς την ευθεία λαϊκή εντολή.». 

Ερωτηθείσα σχετικά με τη διαπραγμάτευση του περυσινού καλοκαιριού η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Δεν υπήρξε ποτέ μονόδρομος για την κυβέρνηση, ήταν επιλογή του Αλέξη Τσίπρα».

Επίσης χαρακτήρισε «γελοία» τα δημοσιεύματα περί «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Κωνσταντοπούλου έκλεισε τα σενάρια τονίζοντας: «Το χάσμα είναι αγεφύρωτο… Δεν μιλάω καν με κανέναν που έχει συμμετοχή σε αυτή την κυβέρνηση».  

Αναφερόμενη  στην Πλεύση Ελευθερίας τόνισε πως: «Έχει προοπτική γιατί δεν είναι το κλασικό κόμμα». 

Ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, απάντησε: «Πρέπει να έχουμε εκλογές το συντομότερο δυνατό…πρέπει ο λαός να τις διεκδικήσει. Αν και η κυβέρνηση έχει πολλές συμμαχίες που θέλουν να την κρατήσουν, ακόμη και ως «πτώμα» και να συνεχίσει το έργο της».