Επίσκεψη στο Πεντάγωνο, πραγματοποίησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον αρμόδιο τομεάρχη της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ο υπουργός Πάνος Καμμένος, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας, συνομίλησε με τους δύο πολιτικούς για τα εθνικά θέματα και ζητήματα αμυντικής πολιτικής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης της ΝΔ για την εξέλιξη των επιμέρους τομέων της κυβέρνησης. 

Ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να ενημερωθώ από την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία, για ζητήματα που αφορούν την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω, στο πρόσωπο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για την πατρίδα μας. Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης μάλιστα ο αγώνας αυτός γίνεται κάτω από δύσκολες, πολλές φορές, αντίξοες συνθήκες», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογράμμισε πως: «Είναι, όμως, βέβαιο ότι η εκπαίδευση, η ικανότητα, το φρόνημα και το ηθικό τους μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των οπλικών συστημάτων της χώρας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας και εθνικής αξιοπρέπειας και ενισχύουν το διεθνή ρόλο της χώρας μας. Θέλω να διαβεβαιώσω όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι τιμούμε το έργο τους, είμαστε περήφανοι για αυτούς και θα σταθούμε δίπλα στα προβλήματά τους, με όλες μας τις δυνάμεις».


Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόταν, από τον εκπρόσωπο Τύπου Βασίλη Κικίλια και τον διευθυντή του γραφείου του Μιχάλη Μπεκίρη.  Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός στην είσοδο του υπουργείου από τον Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

Στην αίθουσα συσκέψεων τον υποδέχτηκαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας και οι αρχηγοί των Κλάδων.