current views are: 7

22 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση10:19

Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει σε κανένα αντιδεξιό ή δεξιό μέτωπο

«Ανόητα» χαρακτήρισε τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, ο Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει σε κανένα αντιδεξιό ή δεξιό μέτωπο».

Δημοσίευση 10:19’

«Ανόητα» χαρακτήρισε τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, ο Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει σε κανένα αντιδεξιό ή δεξιό μέτωπο».

«Ανόητα» χαρακτήρισε τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, ο Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει σε κανένα αντιδεξιό ή δεξιό μέτωπο».

Ο πρώην υπουργός του, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9FM», επεσήμανε πως  «Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει γιατί έχει αυτόνομη γραμμή».

Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που μιλάει για “κοινό βηματισμό” Κυριάκου Μητσοτάκη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Σταύρου Θεοδωράκη, ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε: “Εγώ θα πω καθαρά την γνώμη μου γιατί δεν ασχολούμαι με τέτοια σενάρια και δεν ασχολήθηκαν ποτέ μου. Το θεωρώ ανόητο όλο αυτό που γίνεται αυτές τις μέρες» είπε και συνέχισε «Γίνεται μια συνεχής σεναριολογία γύρω από εξελίξεις που έχουν σχέση με υπόγειες διαδρομές και τέτοια πράγματα. Εγώ δεν πιστεύω ότι η πολιτική διεξάγεται μέσα από τέτοιες διαδικασίες. Δεν το πίστεψα ποτέ μου και δεν το πιστεύω και τώρα. Όχι ότι δεν υπάρχουν συνεννοήσεις ή δεν υπάρχουν επαφές ή οτιδήποτε άλλο, αλλά αυτό είναι ένα στοιχείο της καθημερινής πολιτικής. Το να αναδεικνύουμε τέτοια σενάρια σαν κεντρικά στην πολιτική ζωή της χώρας δεν λένε τίποτα. Και, προφανώς, το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει σε κανένα μέτωπο αντιδεξιό, κατ αρχήν, ή κανένα μέτωπο δεξιό εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ”».

Επισήμανε ότι η αυτόνομη γραμμή του ΠΑΣΟΚ ενοχλεί και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. και σημείωσε: “Η αυτόνομη γραμμή, προφανώς, ενοχλεί και τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα ήθελε κάποιο αποκούμπι και τη Ν.Δ. που βλέπει ότι κάνουμε μια σαφή πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση, πλήρη απέναντι της, θέλοντας εμείς να εκφράσουμε έναν χώρο που δεν μπορεί να εκφράσει ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα σενάρια που γίνονται είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ ενοχλεί. Ενοχλεί και τους δύο”.

Σχετικά με την αποχώρηση της Κατερίνας Μάρκου από το Ποτάμι, που έγινε ανεξάρτητη βουλευτής ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε: “Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει η κ. Μάρκου. Νομίζω ότι ήταν μια ειλικρινής τοποθέτηση απέναντι σε έναν χώρο που δεν τραβάει άλλο. Ο κ. Θεοδωράκης έχασε μια χρυσή ευκαιρία να μπει σε αυτή τη διαδικασία ανασυγκρότησης του χώρου. Δεν ξέρω γιατί δεν το έκανε. Από εκεί και μετά θεωρώ ότι η εξέλιξη αυτή είναι μοιραία”.

Σε ερώτηση αν υπάρχει θέση για τον Γιώργο Παπανδρέου στην ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και υπό ποιες προϋποθέσεις, απάντησε: “Δεν υπάρχουν πια προϋποθέσεις και δεν υπάρχουν πια διαδικασίες σαν αυτή που είχαμε ακολουθήσει με το Ποτάμι και είχαμε κάνει πρόσκληση και στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν έχουμε εμείς καμιά διάθεση να ξαναμπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Δεν πέρασε αυτή η προσπάθεια, δυναμιτίστηκε από την πλευρά τους, εμείς δεν έχουμε τίποτε άλλο να κάνουμε. Αυτό που κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ηδη είναι μια συνεργασία ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου, να κρατήσουμε ανοιχτές τις πόρτες. Οποιος φορέας, δύναμη πολιτική, κίνηση, όμιλος, κύκλος ή ανεξάρτητη προσωπικότητα θέλει, νιώθει ότι μπορεί να εκφραστεί μέσα από τη στρατηγική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, εμείς είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε σε ισότιμη βάση”.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και την πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Σκανδαλίδης παρατήρησε: “Μακάρι να βγει πραγματική η αισιοδοξία του πρωθυπουργού για το χρέος, ωστόσο αυτό που ζούμε σήμερα είναι ζοφερό. Ο προϋπολογισμός κατ΄ ευφημισμόν μιλάει για κοινωνική πολιτική. Αρα για ποια αισιοδοξία μιλάμε, για ποια ανάπτυξη, για ποια αγοραστική δυνατότητα και για ποια κοινωνική πολιτική. Εχει χάσει το νόημα της η κοινωνική πολιτική. Το συνολικό εισόδημα της ελληνικής οικογένειας μειώνεται δραματικά και με αυτόν το προϋπολογισμό”.

Σε ερώτηση αν αποτελεί λύση η άμεση προσφυγή στις κάλπες απάντησε:

“Τις εκλογές δεν τις διεκδικείς έρχονται μέσα από τις εξελίξεις. Εάν μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση, θα συνεχίσει, αν δεν μπορεί, θα κάνει εκλογές. Πάντως είναι πολύ ρευστές οι εξελίξεις και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψουν εκλογές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κανείς να τις επικαλείται κάθε μέρα, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης”.


σχετικα αρθρα