Στο Κυπριακό και στις διαβουλεύσεις μεταξύ Μουσταφά Ακιντζί και Νίκου Αναστασιάδη αναφέρεται η Süddeutsche Zeitung, η οποία εκτιμά ότι είναι πιθανή μια συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών. 

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «όσον αφορά το εδαφικό, το βόρειο τμήμα φέρεται να κινήθηκε προς τις θέσεις του νότου. Το βόρειο τμήμα ελέγχει το 36% του νησιού αλλά εκπροσωπεί μόνο το ένα τέταρτο του πληθυσμού. Ο Ακιντζί φέρεται να είναι έτοιμος να δεχθεί λιγότερο από το 30%...Ιδιαίτερα δύσκολο παραμένει ωστόσο το ερώτημα εάν και υπό ποιο καθεστώς θα μπορούσαν να παραμείνουν Τούρκοι στρατιώτες στο νησί. Ο νότος ζητά την πλήρη αποχώρηση και επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αναγκαιότητα. Η τουρκική πλευρά είναι πρόθυμη να αποχωρήσει μόνο εν μέρει από το νησί και επιθυμεί μια περαιτέρω στρατιωτική παρουσία. Αυτή η διαφωνία επιβαρύνει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων».

«Και ενώ ο ελληνοκυπριακός νότος παρουσιάζει ήδη χάρτες με τα νέα σύνορα, ο βορράς θέλει να συζητήσει το θέμα σε ένα διευρυμένο κύκλο δηλαδή με την Ελλάδα, την Τουρκία αλλά και τη Βρετανία πρώην αποικιακή δύναμη. Αυτή η σύνοδος ενδεχομένως να γίνει τον Δεκέμβριο και πιθανώς να αποδειχθεί επιτυχής για την επανένωση».