Επίθεση στον πρώην σύντροφό του στο ''Ποτάμι'' Σταύρο Θεοδωράκη εξαπέλυσε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, λέγοντας ότι ''κοιτάζει μόνο την δική του προσωπική επόμενη μέρα'' και ότι... μπερδεύει την πολιτική με τα πρόσωπα.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη:

Ο κ. Θεοδωράκης δυστυχώς μπερδεύει την πολιτική με τα πρόσωπα, αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα που έχει. Κάθε φορά που κάποιος έχει πολιτική διαφωνία μαζί του, θεωρεί ότι είναι ζήτημα προσώπου, γι’ αυτό και η αστεία αυτοκριτική που έκανε. Δεν είναι προδοσία η πολιτική διαφωνία. Αυτό δε μπορεί να κατανοήσει, να προσδώσει στο Ποτάμι ένα σαφές ιδεολογικό σχήμα. Κατά την άποψή μου ο κ. Θεοδωράκης κοιτάζει μόνο τη δική του προσωπική επόμενη μέρα. Το άγχος του είναι ότι το Ποτάμι αδυνατίζει και έτσι μειώνεται και η δική του διαπραγματευτική ισχύς.

Όπως συμπλήρωσε: ''είναι λίγο αστείο, αλλά έξι μήνες μετά, κάθε φορά που αποχωρεί κάποιος από το κόμμα του -και φοβάμαι ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι- με κατηγορεί και μου το προσάπτει'', ενώ πρόσθεσε ότι ''δεν είναι μόνο τρεις βουλευτές που έφυγαν. Είναι δεκάδες τα στελέχη σε όλη τη χώρα που φεύγουν καθημερινά, είναι εκατοντάδες τα μέλη και φυσικά είναι και χιλιάδες οι ψηφοφόροι που φεύγουν, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις''.

Την ίδια στιγμή τόνισε:

Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη έχουν κάνει συναλλαγή με άλλα κόμματα. Καλύτερα λοιπόν να δώσει απαντήσεις στους ψηφοφόρους που πρόδωσε, στα μέλη του Ποταμιού, σε όλους εμάς που πιστέψαμε ότι μπορεί μέσα από αυτό να έρθει η ανανέωση και δείξαμε  εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του.

Ο κ. Θεοχάρης δεν σταμάτησε εκεί, συμπληρώνοντας ότι ''το πρόβλημα στο Ποτάμι ήταν κατ’ αρχάς η διγλωσσία. Τη μια με τη ΝΔ, μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ελλείμματα στρατηγικής. Πρόβλημα μη  λειτουργίας των οργάνων. Υποβάθμιση της ΚΟ. Αντί στρατηγικής τακτικισμοί. Όλα ήταν επικοινωνία''.