Η χθεσινή ανεξαρτητοποίηση της Κατερίνας Μάρκου ακόμη προκαλεί αναταράξεις στο Ποτάμι, καθώς σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης, εξέφρασε τη διαφωνία του με την ανακοίνωση του κόμματος που εξέδωσε εναντίον της.

Σχολιάζοντας δε την ανακοίνωση της κ. Μάρκου, ο κ. Λυκούδης διαμήνυσε πως «σε αυτό το επίπεδο εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω». Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού δεν τον αιφνιδίασε, υποστηρίζοντας πως δεν κατάφερε, λόγω και των δικών του ευθυνών, να πρωταγωνιστήσει «στην μεγάλη αναγεννητική προσπάθεια ανασυγκρότησης του δημοκρατικού και μεταρρυθμιστικού χώρου» και πως το κόμμα, λόγω της διάχυτης ασάφειας και του ελλείμματος στην πολιτική του ταυτότητα και στην στρατηγική του, ευνοεί τέτοιες φυγόκεντρες τάσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κριτική στην κ. Μάρκου θα έπρεπε να είναι πολιτικού χαρακτήρα και προσέθεσε:

Εμένα και το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης-απάντησης στην κυρία Μάρκου δεν με βρίσκει σύμφωνο. Χρειάζεται πολιτικού χαρακτήρα αντιμετώπιση και όχι κριτικές του τύπου "ξερουμε ποια είναι τα ελατήριά σου και τι ήθελες να κερδίσεις και ποιες είναι οι προθέσεις σου". Σε αυτό το επίπεδο εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω.

Μιλώντας αργότερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αναφέρθηκε εκ νέου στα εσωτερικά του Ποταμιού. Υποστήριξε ότι το Ποτάμι πρέπει να αποσαφηνίσει τι είναι και τι θέλει «όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, καμιά επιχειρηματολογία δεν είναι ύποπτη ούτε ένοχη, αλλά χρειάζεται αποσαφήνιση» τόνισε.

Ερωτηθείς τέλος για το τι πρόκειται ο ίδιος να πράξει σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, απάντησε ότι θα κινηθεί με βάση τη συνείδησή του και τη συνεννόηση με τους «Μεταρρυθμιστές».